Hans van Schip
16 juni 2016 09:43
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Lokaal SEO: Hoger ranken met uw winkel of bedrijf op Google

Lokale zoekmachine optimalisatie(Lokaal SEO) is belangrijk voor uw bedrijf of winkel. Hoe uw winkel of bedrijf beter zichtbaar wordt op Google, ziet u in de uitleg en Infographic hieronder.

Als u op Google of een andere zoekmachine iets zoekt, ziet u direct twee soorten resultaten: betaalde en gratis(organische) vermeldingen. Daarnaast zijn er tekstvermeldingen(snippets) en aparte opvallende vermeldingen via bijvoorbeeld Google Shopping of Google Mijn Bedrijf.

Hoe beslist Google wie in de top of onderaan in de resultaten staat en wat er van de websites te zien is? Het belangrijkste Google’s principe is: “Focus op de gebruiker en al het andere volgt vanzelf.”

Google rangschikt de resultaten na zoekopdrachten afhankelijk van hoe relevant en nuttig het denkt dat ze zijn. Voor uw bedrijf is daarom vooral Lokaal SEO zeer belangrijk.

Hoe bepaalt Google wat er over en hoe hoog uw bedrijf getoond wordt?

Om deze relevantie, het nut, het gebruiksgemak en de algehele gebruikerservaring te bepalen, maakt Google gebruik van veel verschillende ranking factoren. Zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe snel laadt een pagina? Websites die snel laden hebben meer kans om een betere gebruikerservaring te bieden, omdat gebruikers tegenwoordig een hekel hebben aan wachten, vooral op het internet.
  • Heeft de pagina op de website eenvoudige, duidelijke en beschrijvende meta-titels? Goede, gebruiksvriendelijke websites hebben een duidelijke structuur en zijn erg handig in gebruik. Met de Meta-beschrijvingen maakt u dit Google en de gebruikers duidelijk. Deze meta’s bepalen tevens hoe de snippet op de resultatenpagina in Google eruit ziet.

Hoewel er veel factoren zijn en evenveel dingen te doen, kunt u de meeste eenvoudig zelf doen of iemand binnen uw bedrijf laten doen.

Met de hulp van verschillende lokale SEO experts heeft een bedrijf onderstaande infographic gemaakt met 32 stappen die u moet nemen als u lokaal hoger wilt ranken uw bedrijf / winkel. Welliswaar in het engels, maar zo duidelijk dat ik deze toch graag wil delen šŸ˜‰

Infographic Lokaal SEO

Lokaal SEO Infographic

Source: 99MediaLab.com.

Hulp bij uw zoekmachine optimalisatie(SEO)?

De stappen die u moet nemen om hoger via Google Mijn Bedrijf, Google Maps, Google AdWords of met de gratis natuurlijk vertoningen in de resultaten op Google te verschijnen staan stapsgewijs in de infographic.

Mocht u meer informatie of hulp willen, neem dan gerust contact op of kijk in Ć©Ć©n van de ander artikelen met uitleg over Zoekmachine Marketing hier op het BedrijvenBlog.


Reacties