Gijs Hovens
6 mei 2014 11:19
door Gijs Hovens

Managed WordPress Hosting: Snelheid, veiligheid en zo meer conversie! Uitleg hier.

Managed WordPress Hosting heb je de afgelopen tijd waarschijnlijk steeds vaker langs zien komen. Deze manier van hosten wint snel aan populariteit onder (middel-)grote bedrijven die WordPress gebruiken.

Deze trend is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar WordPress Managed Hosting inmiddels een zeer populaire hosting vorm is.

WordPress heeft in de 11 jaar dat het bestaat een grote diversiteit aan sites opgeleverd. Door het grote marktaandeel(ruim 22% van alle websites draait WP!) hebben naast de talloze kleine persoonlijke websites en blogs, veel grote merken de overstap gemaakt naar dit CMS.

Hierbij werd duidelijk dat de hosting oplossingen voor websites die net dat beetje extra verwachtten nog erg beperkt zijn. Inmiddels kiezen de Amerikanen voor Managed WordPress hosting als betrouwbaar alternatief voor de eerder zo populaire budget oplossingen van partijen als Hostgator of Godaddy. Omdat Managed WordPress Hosting nog relatief onbekend is, geven wij graag een nadere uitleg.

Waarin verschilt Managed WordPress Hosting van algemene hosting?

managed WordPress Hosting is veilig en snel!Op het eerste gezicht is het voor veel bedrijfseigenaren onduidelijk wat nu het verschil is met een meer gangbare manier van hosten. Als een hostingpakket aan de minimale eisen (MySQL, PHP) voldoet om WordPress te draaien is er weinig aan de hand zal je misschien zeggen. Mis! Het grote verschil zit hem in dat ene woord; “Managed”. Kort gezegd gaat het om een vorm van hosting waarbij de systemen en support volledig zijn geoptimaliseerd voor het draaien van WordPress.

De vage term “Managed” binnen Managed WordPress Hosting is juist gekozen omdat deze optimalisatie zoveel aspecten behelst.

Wat betekent dat concreet?

Wanneer je persoonlijke blog / website groeit en geld oplevert of wanneer je als professional werkt met WordPress, liggen de eisen voor de technische omgeving van je website al snel een stuk hoger dan bij kleinschalige hobby blogs en websites. Veiligheid wordt een issue, updates kun je echt niet meer uitstellen en als het even kan wil je die laadtijden omlaag hebben voor een hogere ranking in google en betere conversie.

Managed WordPress Hosting uitgelegd!Als je deze zaken wil uitbesteden kun je twee dingen doen. Ofwel je neemt een specialist in dienst die dit allemaal voor je optimaliseert óf je kiest voor een heel team van specialisten dat een heleboel veeleisende WordPress websites host; een Managed WordPress hoster.

Managed WordPress hosters bieden een omgeving die speciaal is ingericht voor snelheid. Zo kan het gebruik van een ander soort webserver (Nginx i.p.v. bijvoorbeeld Apache) voor een betere piekverkeer bestendigheid zorgen.

Een ander voorbeeld van zo’n instelling is het gebruik van een geoptimaliseerde caching op server niveau. Vaak bieden deze gespecialiseerde hosters ook een Content Delivery Network als optie aan, soms tegen bijbetaling.

Daarnaast besteden Managed WordPress hosters veel aandacht aan veiligheid. Zo zijn er bij veel hosters dagelijks WordPress specifieke scans waarbij wordt gecheckt op virussen en backdoors en repareren ze gehackte sites gratis.
Wat betreft support gaan ze vaak verder dan standaard hosters en geven advies over gebruikte plug-ins of punten waarop nog aan snelheid valt te winnen in je site.

Om de tijd die site-eigenaren kwijt zijn met beheer te verminderen worden vaak features als automatische updates, snapshot back-ups en een staging omgeving binnen Managed WordPress Hosting aangeboden.

Kent Managed WordPress Hosting ook nadelen?

Dit WordPress maatwerk heeft uiteraard wel een prijskaartje dat hoger ligt dan een meer algemeen shared of VPS pakket. Daarnaast heb je in Managed WordPress Hosting minder vrijheid om je eigen hosting configuratie te bepalen. Zo kunnen bepaalde plug-ins of gebruikte instellingen worden afgeraden wanneer ze de optimalisatie voor jouw website in de weg staan.

Deze blogpost is voor jullie geschreven door gijs Hovens van Savvii. Een van de eerste Nederlandse partijen op het gebied van Managed WordPress Hosting, waar we trots op zijn. Heb je vragen, laat deze dan in een reactie achter zodat wij deze gelijk voor iedereen kunnen beantwoorden 😉
Een berichtje sturen mag natuurlijk ook.


Reacties