Chelsea Bosters
11 maart 2013 09:41
door Chelsea Bosters
Categorie:
Marketing

Meer volgers op Twitter

Meer volgers op Twitter is voor vele bedrijven belangrijk. Je wilt meer mensen bereiken via dit Social Media kanaal of -netwerk en daarnaast een goede en professionele indruk achterlaten.

Dit is mijn eerste post als jongste Blogger van Bedrijven Blog nederland. Om eenvoudig en simpel af te trappen in deze rubriek Social Media – Twitter, geef ik een aantal handige tips om een kwalitatief goede Twitterpagina en natuurlijk volgers te krijgen.

meer volgers Twitter

Meer volgers op Twitter

1. Regelmatig tweets plaatsen

Zorg dat je regelmatig tweets plaatst op Twitter. Een tweet is een bericht van maximaal 140 tekens waarin je iets vertelt. Ook kan je links en foto’s toevoegen in een tweet. Wannneer je de volgers op de hoogte houdt met interessante info en nieuws blijven ze je volgen en onthouden ze jou.

2. Weet waarover je tweet!

Als je een twitteraccount hebt waarin je mensen op de hoogte houdt met betrekking tot een specifiek onderwerp(bijvoobeeld Social Media, Marketing, etc.) is het wel belangrijk dat je verstand hebt van hetgeen waarover je praat. Verkoop geen onzin, want dat stoot natuurlijk af. Houdt je volgers constant op de hoogte met interessante informatie over het betreffende onderwerp. Blijf binnen het onderwerp waarover je twittert op zoek gaan naar de nieuwste trends, het laatste nieuws etc.

3. Zorg voor interactie met de volgers

Jouw volgers zijn natuurlijk ook klanten. Benader de volgers dus ook als een klant. Weet wat er omgaat bij de klanten / volgers en speel daar ook op in! Zorg voor interactie. Het moet geen éénrichtingsverkeer zijn dus stel vragen aan je volgers, benader andere twitter accounts en werk waar mogelijk ook samen. Wanneer iemand erbij betrokken word voelt hij of zij zich gewaardeerd wat natuurlijk resulteert in blijde klanten!

4. Varieer in de tweets

Je kan naast de 140 tekens die Twitter in een tweet toestaat natuurlijk ook links van Sites en foto’s in jouw tweet opnemen. Na onderzoek is gebleken dat je 4x meer volgers krijgt en behoudt als je af en toe een foto meestuurt in een tweet. Doen dus!

5. Zorg voor een volledige biografie

Het is logisch maar het wordt toch regelmatig vergeten. Op het moment dat je jouw website toevoegt, een foto upload en je bio goed en volledig invult zul je meer volgers krijgen wanneer mensen op bepaalde zoekwoorden zoeken. Gebruike de zoekwoorden waarop je gevonden wil worden dus in de Bio(grafie).

6. Gebruik hashtags (#)

Geef je tweets hashtags mee(bijv. #marketing). Waar jij verstand van hebt of wat jouw passie is, daar tweet je over. En als je dat een hashtag met het onderwerp meegeeft zien anderen die zoeken naar hetzelfde onderwerp dat jij berichtjes de wereld instuurt over dat onderwerp. Bovendien kan je klikken op hashtags in Twitter en kom je dan in een overzicht van tweets over dat onderwerp. Wanneer jij die hashtag dus ook gebruikt hebt, st je erbij.

Hierbij mijn eerste (aanvang) tips voor Twitteren. Veel suc6 met jouw Tweets en laat ons hieronder in de reakties weten waarover jij Tweet en wat jouw Twitterkanaal is. Ga ik even kijken 😉

Reacties