Priscilla-Fleur Hellemons
1 september 2014 10:58
door Priscilla-Fleur Hellemons
Categorie:
MKB-nieuws

Mobiele betaalpagina is zeer belangrijk en wordt onderschat. Uitleg en tips voor jouw webshop!

De Mobiele Betaalpagina is nu smartphones en tablets steeds meer ingeburgerd raken heel belangrijk! Met het gebruik van mobiele apparaten neemt ook het aantal betalingen dat via een mobiele betaalpagina gedaan wordt toe! Tijd voor een korte toelichting.

Met name voor webshops is het goed gebruiken en instellen van een mobiele betaalpagina daarom zo belangrijk. Bij Buckaroo zien we het aantal mobiele betalingen per maand met 30% toenemen. Maar ook in overige delen van Europa groeien de verkopen via het mobiele kanaal zeer snel. Zelfs zo snel, dat in 2018 bijna de helft van alle transacties via mobiele dragers zal verlopen. Dit volgens de resultaten van onderzoek dat Forrester Research pas heeft uitgevoerd.

Mobiel, mobiel en nog eens mobiel

Mobiele apparaten steeds meer gebruiktOnderzoek naar consumentengedrag toont aan dat iedereen steeds meer zoekt en vergelijkt op mobiele devices. Ook blijven er dagelijks nieuwe apps voor deze mobiele devices op de markt komen wat dit toenemende gebruik van mobiele devices onderstreept.

Als gevolg daarvan zullen natuurlijk ook de verkopen via deze kanalen blijven toenemen. In Nederland, één van de zeven grootste e-commerce markten, is de voorspelling dat binnen nu en vier jaar bijna de helft van de online verkopen via mobiel gaat verlopen.

Optimaliseer de mobiele betaalpagina

Webwinkeliers die hun mobiele betaalpagina’s niet optimaliseren, beperken hiermee hun verkoopkansen aan de consument. Daarom biedt de Buckaroo betaalpagina al sinds mei 2013 een geoptimaliseerde gebruikservaring aan gebruikers van mobiele apparaten. Dit betekent betere ondersteuning van het mobiele betaalproces door middel van touchscreens, responsive design en daardoor optimaal gebruik van de invoerfuncties van mobiele apparaten. Dit verbeterd de gebruiksvriendelijkheid van jouw mobiele betaalpagina en verhoogt zo de conversie op je website.

Zeker nu banken mobiel betalen ondersteunen en er in veel gevallen geen reader gebruikt hoeft te worden op betalingen via mobiele apparaten, wordt het de consument wel heel makkelijk gemaakt om via hun mobiele telefoon te betalen. Gemak dient de mens wat zich uitbetaalt in conversie voor jouw webshop. Meer conversie is natuurlijk meer omzet!

Is betalen via tablet of mobiel mogelijk?Juist nu de mobiele betaalpagina’s steeds vaker in het nieuws zijn en de vraag bij zowel consumenten als webwinkeliers toeneemt verbaast het ons dat dit nog lang niet is terug te zien in het aanbod van alle Payment Service Providers.

Om die reden leek het mij interessant jullie te informeren over de (mobiele) betaaloplossingen van Buckaroo.
Als je vandaag een aanvraag indient, kan je morgen al ‘live’ zijn met een mobiele betaalpagina voor jouw webshop!

Heb je nog vragen neem dan contact op of stel jouw vraag hieronder zodat iedereen hier ook de antwoorden kan zien 😉

Reacties