Hans van Schip
22 augustus 2016 10:40
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Is mijn website mobielvriendelijk? Nieuwe Google Mobielvriendelijk “Test My Site” Tool

Jouw bedrijf kan tegenwoordig niet zonder een mobielvriendelijke website. Een responsive of mobiele website die goed en snel werkt op alle mobiele apparaten is daarom echt nodig. Hieronder wordt de nieuwe tool “Test My Site” van Google uitgelegd.

Mobielvriendelijk update van Google was Mobilegeddon - 21 april 2015In april 2015 heeft Google een grote mobielvriendelijk update doorgevoerd in haar algoritme.

Door deze update werden vanaf dat moment niet-mobielvriendelijke websites niet meer boven in de zoekresultatenpagina(SERP) van Google getoond.

Deze update met grote invloed ging de boeken in als Mobilegeddon.

Waarom moet mijn website mobielvriendelijk zijn?

Op de eerste plaats vanwege deze update van het Google algoritme moet je een responsive of mobiele website hebben, wil je goed gevonden worden.

Natuurlijk ook om de bezoekers die dan op jouw website komen een goede gebruikerservaring te bieden. Vanwege deze “usability” is het belangrijk dat je website mobiel goed werkt. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop!

Daarom is het belangrijk om de website van jouw bedrijf te testen op mobielvriendelijkheid. Dat kon al met de Mobielvriendelijkheids Test, maar Google heeft aanvullend deze zomer een mooie nieuwe tool hiervoor ontwikkeld.

Google Test My Site tool

Op het platform Think With Google is door Google een nieuwe “Google Test My Site” tool pagina geplaatst. Hier kun je jouw bedrijfswebsite testen op het gebied van mobielvriendelijkheid en pagina snelheid.

Het werkt zeer gemakkelijk en laat zien of en in hoeverre jouw bedrijfswebsite mobielvriendelijk is plus hoe snel de website is. Deze zogenaamde laadsnelheid of PageSpeed wordt voor zowel mobiele apparaten als een desktop getest.

Daarnaast zijn er aanbevelingen over wat je nog moet doen om jouw website mobielvriendelijker en sneller te maken. Zodoende weet je dat jouw bedrijf goed gevonden wordt en ook op een mobiel apparaat gebruiksvriendelijk is. Het rapport en de aanbevelingen ontvang je van Google per mail.

Zo kunnen nu grote en kleine bedrijven gemakkelijk beide gebieden met betrekking tot hun bedrijfswebsite op desktop en mobiel testen.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe Mobielvriendelijk en Paginasnelheid test?

Als je naar de pagina op het Think with Google platform gaat, zal je direct zien dat het er mooi en gelikt uitziet. Dat zijn we gewend van Google en is zeer handig als je binnen jouw bedrijf anderen moet overtuigen van de gewenste aanpassingen van de website 😉

Natuurlijk zijn er meer voordelen:

  • Je ziet alle scores van mobielvriendelijkheid en laadsnelheid van de website in 1 duidelijk overzicht
  • Je kan eenvoudig via e-mail van Google een uitgebreid rapport en verslag ontvangen. Hiermee heb je voor jezelf of de webmaster binnen het bedrijf een mooi plan van aanpak
  • Op een schaal van van 0 tot 100 geeft Google de mobielvriendelijkheid en de laadsnelheid(PageSpeed) voor zowel mobiel als desktop aan

Meet mobielvriendelijkheid en laadsnelheid met de nieuwe Google Tool Test My Site

 

Aan de slag met de tool

Het werkt heel gemakkelijk. Hieronder volgen de verschillende stappen die je moet volgen om met de tool aan de slag te gaan:

  • Ga naar de pagina Test mijn website op het Think with Google platform.
  • Vul de URL van de website van jouw bedrijf in
  • klik daarna op de blauwe knop “TEST NOW”
  • De tool doet zijn werk en je ziet alle scores van de mobielvriendelijkheid, de mobiele- en desktop paginasnelheid

Je kan dan direct het gratis rapport ontvangen door op de blauwe knop “get my free report” te klikken. Als je naar beneden scrollt krijg je per onderdeel de resultaten te zien. Je kan daar eenvoudig de verbeterpunten voor mobielvriendelijkheid, mobiele paginasnelheid en desktop paginasnelheid bekijken door op “view the details” te klikken

Meeting detail Test My Site van Google.

Is jouw website al mobielvriendelijk?

Wanneer je de test gedaan hebt en jou website nog niet mobielvriendelijk is, raad ik je aan om hier snel mee aan de gang te gaan. Kom je er zelf niet uit? Geen probleem, Mediatrend biedt als Google Partner verschillende Google Diensten aan die jou daarmee kunnen helpen. Goed, snel en zeer voordelig.

Wil je meer weten of direct een vrijblijvende offerte opvragen? Neem contact op.


Reacties