Hans van Schip
13 mei 2014 09:42
door Hans van Schip
Categorie:
Social Media

Mute functie is nieuw op Twitter! Hoe werkt het en wat kan je ermee?

De mute functie die Twitter al enige tijd gaf in Tweetdeck, is nu ook geïntroduceerd op Twitter.com en de iPhone- en Android-Apps.

Het gerucht dat er een mute functie op Twitter zou komen, ging al enige tijd in de rondte. Eind gisterenavond maakte Twitter zelf officieel bekend dat de mute functie geïntroduceerd wordt.

“Een nieuwe manier om jouw Twitter ervaring te (be)sturen”, noemt Twitter dit zelf zoals je kan lezen in het artikel met de aankondiging op hun officiële Twitterblog. De mute functie is niet gelijk voor iedereen beschikbaar. Het wordt, zoals we inmiddels gewend zijn, in de komende periode geleidelijk aan uitgerold.

Twitter zelf lanceerde de aankondiging van de mute functie op hun Blog met onderstaande tweet:

Wat houdt de mute functie op Twitter precies in?

In de blogpost legt Twitter de effecten uit die het “muten” van iemand heeft:

  • De persoon / account die je mute, ziet dit zelf niet

  • Via het tandwiel bij iemands profiel kan je iemand “muten”

  • Tweets en ReTweets van dat account zie je niet meer; je volgt de account nog wel

  • Het is niet zichtbaar voor de gemute account

  • Gemute account kan jouw tweets replyen, favoriet maken en ReTweeten

       Let op: Deze zie jij dan dus niet!

Het is goed om te weten dat de Twitter mute functie werkt op mobiel(iPhone/Android) en de website Twitter.com.

Waarvoor kan je de Twitter Mute Functie gebruiken?

Direct toen ik gisterenavond de aankondiging las, vroeg ik mezelf af hoe en waarvoor ik deze mute functie zou gebruiken. Nu heb ik zelf bina 11 duizend volgers met @OMAlkmaar en een groot deel volg ik ook terug waardoor mijn “timeline” natuurlijk zeer snel is en ook vaak wat vertroebeld. Dit los ik nu op met gebruik van hashtags, lijsten en via de Social Media tools die ik gebruik.

Twitter Mute Functie uitgelegdDit zou nu bijvoorbeeld ook kunnen met de mute-functie. Het gevaar is natuurlijk dat men mij wat aSociaal gaat zien als ik niet op een reply of tweet reageer omdat ik ze niet zie en dus ook niet beantwoord. Duidelijk is nu al dat ik ze in de timeline niet zal zien, maar hoe zit dat onder de “meldingen” tab? Zie ik ze daar wel?

En waarom blokkeer of ontvolg ik niet gewoon? Juist vanwege dit punt denk ik dat ik het hooguit tijdelijk zal gebruiken, net zoals de mute functie op andere apparaten en daarin zie ik wel een handige functionaliteit voor bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan twitteraars die een evenement bijwonen of “live” verslaan, dan stroomt de timeline lekker vol zoals we tijdens het Eurovisie Songfestival nog hebben gemerkt 😉

Het zou in die gevallen trouwens beter zijn als je ook tijdelijk kan muten zodat je niet hoeft te onthouden wie je allemaal weer “aan” moet zetten. Ook muten van een hashtag, zoals in Social Media tools al kan, zou dan een mooie toevoeging zijn. We gaan het zien en ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.
Kijk voor meer info en tips met betrekking tot Twitter hier.

Ben wel al heel benieuwd naar het volgende: Welke toepassing(en) zien jullie met deze nieuwe mute functie op Twitter? Laat dat alsjeblieft in een reactie hieronder weten.

Reacties