Hans van Schip
2 april 2013 09:19
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Nieuw in AdWords: Keyword Bulk Uploads

Vanaf 1 april, gisteren dus, kan je een bewerkbaar zoekwoorden rapport downloaden vanuit Adwords. Veel en grote wijzigingen doorvoeren wordt zo erg eenvoudig. Bulk bewerken noemt Google dit.

Afgelopen november werd het bulk bewerken binnen Google al gelanceerd. Daarvoor was met Adwords Editor dit uiteraard ook al mogelijk, maar veel gebruikers werken niet met deze editor of kenden deze niet.
De “kleine” gebruiker kan nu dus ook eenvoudig rechtstreeks vanuit Adwords een sheet downloaden welke bewerkbaar is. Adwords Editor is dan niet meer nodig, je gebruikt gewoon Excel of Drive.

Hoe werkt het nieuwe Bulk Bewerken van Zoekwoorden in Adwords?

Door Google is binnen de functionaliteit van het downloaden van rapporten een extra venster “bewerkbaar” toegevoegd.
Je gaat dus naar de campagne waarin je de zoekwoorden wil bewerken. Daar klik je aan de bovenzijde van het werkvenster binnen de groene tabbladen het tabblad “zoekwoorden” aan. Daaronder heb je in het grijs een aantal knoppen. De meest rechtse knop, direct links van het zoekvenster, is de “rapport downloaden”-knop. Wanneer je deze aanklikt verschijnt het volgende venster:

bulk bewerken zoekwoorden Google Adwords

Je ziet dat hierin een vinkbaar vakje “bewerkbaar” is toegevoegd. Klik op dit vakje zodat het aangevinkt wordt en kies bij “Indeling” de uitvoer die jij wilt. Daarna klik je op “maken” onderin het venster en het te bewerken rapport wordt gedownload. Heel eenvoudig en gemakkelijk. Google heeft in haar helpcentrum in het Nederlands ook een uitgebreide hulp bij bulkuploads van zoekwoorden waarin je alles terug kan lezen en uitgebreide hulp krijgt geboden.

Heb je nog vragen, dan kan je ze hieronder natuurlijk ook stellen of ons een email sturen. De professionals die Bloggen op het Bedrijven Blog Nederland helpen je dan graag verder.

Reacties