Hans van Schip
6 september 2013 12:23
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Nieuw op Twitter: Conversaties worden anders weergegeven

Nieuw op Twitter zoals vorige week al aangekondigd door Twitter maar nog niet (veel) gezien was de nieuwe weergave van conversaties tussen mensen op Twitter.

Met de nieuwe manier van weergeven van tweets in een conversatie zoals Twitter afgelopen week op haar Blog aankondigde moet het makkelijker worden om de tweets over en weer tussen 2 of meer twiteraars te zien. Zelfs als je zelf niet deel neemt in de conversatie krijg je een gedeelte van dat gesprek te zien. Even een vergelijking en de voor- en nadelen!

Vanmorgen viel het mij op bij een conversatie tussen @bedrijvenpagina en @brechtjedeleij. In de oude situatie werd door middel van een ballonetje “Gesprek weergeven” aangegeven door Twitter dat het om een conversatie ging. Nu wordt er een lijn tussen de 2 twiteraars getoond bij een conversatie en worden 3 tweets getoond. De lijn tussen de tweets wordt eventueel onderbroken als er meerdere tweets bij de conversatie horen.

Hoe worden gesprekken / conversaties op Twitter weergegeven?

het best laat ik het gewoon zien aan de hand van het gesprek dat ik vanmorgen tegenkwam, juist doordat het zo opviel. Hieronder de oude en nieuwe weergave voor en na klikken op het gesprek.

Weergave conversaties op Twitter gewijzigd

Wat direct opvalt is natuurlijk dat de conversatie veel beter opvalt binnen de timeline nu er 3 tweets van het gesprek getoond worden. Hierdoor is de ruimte die het gesprek inneemt op jouw timeline veel groter.
De lijn tussen de gesprekken valt natuurlijk ook enorm op. Leuk is dat die lijn weergegeven wordt in de kleur die binnen de door jou gekozen stijl op Twitter past. Voor zover ik kon zien is de lijn in de gekozen kleur voor “links”.

In de oude situatie kon je het de hele conversatie zien door op het ballonetje “Gesprek weergeven” te klikken. Nu zie je de hele conversatie als je op “more replies” klikt. De tweets binnen de het gesprek worden dan zichtbaar en de tweets van alle deelnemers, ook niet volgers of niet volgend, zie je dan. Vooral dit laatste is een leuke verandering, want verder zit er na de klik dus niet zoveel verschil in.

Weergave convesaties en gesprekken op Twitter

Voordelen van de nieuwe weergave van conversaties op Twitter?

Je ziet de eerste en laatste tweet in een gesprek aangevuld met één van de andere tweets binnen het gesprek. Hierdoor krijg je direct een beeld van de hele conversatie wat handig is. Nu je dit weet, kan je daar met jouw eigen tweets en reacties rekening mee houden. grappige situaties onstaan natuurlijk wanneer een zeer lang gesprek meerdere kanten uitgaat. Ben benieuwd wat voor gekke combinaties we dan te zien krijgen 😉

Het grootste voordeel van de nieuwe weergave van conversaties op Twitter is natuurlijk de grootte! Doordat het gesprek meer opvalt binnen de timeline wordt het nu voor bijvoorbeeld interessant om met bepaalde onderwerpen of producten de conversatie op te zoeken. Wanneer er namelijk reacties komen gaat jouw tweet ineens enorm opvallen bij iedereen. Houdt daar dus rekening mee.

Nadelen met de nieuwe weergave van de conversaties op Twitter?

de reakties die ik om mij heen hoor zijn vooral positief. Er zijn echter ook twitteraars die zich druk maken om bijvoorbeeld de privacy en het feit dat “niet volgers” en twitteraars die zij zelf niet volgen zich sneller en makkelijker in een gesprek mengen. Mijns inziens is dit laatste in veel gevallen ook een voordeel omdat je zo met jouw tweet over jouw diensten of producten makkelijker een groter publiek bereikt.

Voor de liefhebbers ter afsluiting nog de hele video-uitleg met betrekking tot de conversaties op Twitter:

Het lijkt mij leuk om gekke combinaties en samenstellingen te gaan zien en ik roep iedereen op om grappige combi’s hieronder in een reaktie of aanvulling te delen.

Reacties