Sander Wijdemans
7 juni 2021 15:54
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Overheid als werkgever biedt volop mogelijkheden!

Ben jij op zoek naar een leuke inspirerende baan? Dan is het zeker goed om je te informeren naar de veelzijdige mogelijkheden die de overheid voor je heeft. Wat veel mensen zich niet beseffen, is dat de overheid een van de grootste werkgevers van ons land is en een grote diversiteit aan arbeidsplaatsen heeft. wij vertellen je in deze blog alles over het “werken voor Nederland”. 

verheid als werkgever biedt volop mogelijkheden

Werken bij de overheid

Wist je dat er ruim 90.000 mensen werken voor de overheid? De overheid biedt dan ook een veelzijdigheid aan werkplekken. Onder andere de mensen bij de politie, gemeente of bij het ministerie werken bij de (Rijks)overheid en dit is nog maar een greep uit het aanbod. Ook IT specialisten, conciërges of medewerkers bij de provincie of waterschappen werken voor deze werkgever. De oplettende lezer is het ongetwijfeld opgevallen dat we een onderscheid maken tussen de Rijksoverheid en de overheid. De Rijksoverheid is onderdeel van de overheid en bestaat onder andere uit onze 12 ministeries in Den Haag. De totale overheid bestaat uit de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Je begrijpt nu ook ongetwijfeld dat je via www.breinstein.nl volop mogelijkheden hebt om een baan bij de overheid te bemachtigen. De overheid staat immers te springen om talent dat met digital is opgegroeid om de toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Jouw bijdrage aan de ontwikkeling van de maatschappij

Als je werkt voor de overheid, vervul je een functie als ambtenaar. Dit klinkt saai maar niets is minder waar! Ambtenaren werken immers aan de ontwikkeling van de maatschappij. Hierbij maken veel overheidsinstanties een transitie naar het “nieuwe werken” waarbij er gebruik wordt gemaakt van zelfsturende teams. Er wordt langzaam maar zeker afscheid genomen van de hiërarchische structuur van weleer. Daarnaast is duidelijk te zien dat zeer veel processen zijn gedigitaliseerd en dat er nog een lange en uitdagende weg is te gaan met betrekking tot deze digitalisering. Er is dan ook veel vraag naar informatiespecialisten die geboren zijn in een digitaal tijdperk en die uitstekend op de hoogte van technologie van vandaag en de technologie van morgen vloeiend spreken. 

Aan het werk bij de overheid om de wereld om je heen te veranderen

Het is dus een uitstekende keuze om aan het werk te gaan bij de overheid om de wereld om je heen te veranderen. De maatschappij vraagt immers om een frisse blik van mensen die hier graag hun schouders onder willen zetten en hieraan een flinke bijdrage willen leveren. 

Hiervoor moet je integreren in de wereld van ambtenaren die al volop bezig zijn om stappen in dit proces te zetten. De wereld staat immers nooit stil. Dit is dan ook de reden dat het zeker een goede keuze is om als digital native een traineeship bij de overheid te volgen. Je kunt op deze manier op een zeer efficiënte manier op de rijdende trein stappen op weg naar het volgende station. Een halte waar je een naambordje zult tegenkomen waarop de tekst “toekomst” te lezen is en waarvan je digital native weet dat dit zeker niet de eindhalte is.

Reacties