Nick Ebbers
5 januari 2016 10:00
door Nick Ebbers
Categorie:
Marketing

5 Tips voor een professionele website. Zorg zo voor meer klanten!

Wil jij je website verleidelijker maken en zo meer rendement behalen? Online klanten voelen direct aan of je snapt waarvoor ze zijn gekomen. Met een professionele website zorg je voor meer klanten.  Hieronder geven we tips voor een professionele website.

Wanneer bezoekers een slechte ervaring hebben op je website, dan zijn ze zo weer weg en het is maar de vraag of ze ooit terugkomen. Met een professionele website voorkom je dat bezoekers jouw bedrijf vergeten en de website verlaten. Hou je daarom aan bepaalde marketing regels en volg de volgende tips.

5 Tips voor een professionele website

Er zijn genoeg manieren om je klanten het gevoel te geven dat ze welkom zijn op je site. Je moet bezoekers onbewust beïnvloeden. Denk daarbij aan de inrichting van de homepage, productpagina’s, tekstpagina’s, webformulieren en het beeldmateriaal. Bezoekers van je website laten zich graag overtuigen. Daarom zoek je naar de psychologische knopjes waarop gedrukt kan worden en die klanten onbewust te beïnvloeden? Hieronder helpen we je op weg met een aantal tips.

Een professionele website zorgt voor meer klanten

Snelle laadtijd

Natuurlijk moet je website technisch in orde zijn. Dat betekent onder meer dat je website snel laadt, goed wordt weergegeven in verschillende browsertypen zoals Inernet Explorer, Firefox, Safari en Chrome. En je website moet mobielvriendelijk zijn. Vooral dat laatste is belangrijker geworden sinds Google op 21 april hun label ‘mobielvriendelijk’ aan hun zoekresultaten heeft toegevoegd. Wil je hierover meer lezen? Lees dan ons blog: Wat is het effect van de Google update?

De call to action

Internetbezoekers hebben de behoefte de vaart erin te houden. Daarom vinden ze het fijn als je ze een handje helpt. Een duidelijk in het oog springende call to action knop is belangrijk op je website. Mensen hebben direct in de gaten dat ze dáár moeten klikken.

Beelden op de website

Websites vragen om andere foto’s dan in folders of brochures. Een websitebezoeker heeft behoefte aan beeldmateriaal dat helpt bij het beantwoorden van zijn informatievraag: “Is dit de website die ik zoek?” “Is dit voor mensen zoals ik?” De meeste mensen gebruiken je site functioneel en daarbij past beeldmateriaal dat functioneel en informatief is.

Gebruik tekst die begrepen wordt

Naast een uitstekende en duidelijke navigatie is het van groot belang dat de tekst de bezoeker aanspreekt. Bezoekers van websites scannen. Hoe werkt dat? Scannen is een manier van lezen waarbij een tekst niet van A tot Z en woord voor woord wordt gelezen. Alleen de opvallendste passages bekijken ze. En de mensen moeten de tekst begrijpen. Hersenen letten beter op als de website in spreektaal is geschreven. Ook als je in spreektaal schrijft, word je serieus genomen!

Zoekmachinevriendelijk

Een goede vindbaarheid betaalt zich altijd terug. Maar hoe realiseer je dat? Niemand kan en ook wij kunnen niet garanderen dat jouw professionele website op nummer 1 in Google komt. Omdat wij weten hoe zoekmachines werken en hoe potentiële bezoekers zoekmachines gebruiken, kunnen we voor je uitzoeken welke zoekwoorden je klant of lezer gebruikt. Daarvoor gebruiken we zogenoemde webstatistieken. Zo komen we erachter welk trefwoord beter werkt en welke niet.

Wil je meer weten? Kijk dan eens naar deze professionele websites waar we trots op zijn.

Reacties