Hans van Schip
27 februari 2015 09:47
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Slow-label bij zoekresultaten Google bij langzame sites! Zo maak je jouw website Snel en Mobielvriendelijk

Het Slow-label heeft betrekking op de laadtijd van de betreffende website. Het is waargenomen tijdens zoeken op een Android Device. Nieuwe test van Google?

Slow label bij zoekresultaten in GoogleRegelmatig test Google het tonen van labels bij de zoekresultaten op de resultatenpagina(SERP). In dat opzicht is het Slow-label daarom niets nieuws en gezien het belang voor gebruikers een te verwachten stap van Google.

We zijn natuurlijk van Google gewend dat zij sites die, in hun ogen, iets niet goed doen straffen en lager in de resultaten te tonen. Sinds enige tijd worden bovendien verschillende labels bij een zoekresultaat getoond zoals nu het Slow-label.

PageSpeed oftewel laadsnelheid is een belangrijke ranking factor net zoals het “mobiel vriendelijk” zijn van een website. Het label “Mobile-Friendly” wordt ook al sinds eind vorig jaar getoond als je zoekt op Google via een smartphone of tablet.

Zeker voor de mobiele gebruiker is een website die zich aanpast naar alle apparaten en daarbij snel is natuurlijk belangrijk.

Zo test je jouw website op snelheid en mobiel vriendelijkheid

Natuurlijk wil je geen Slow-Label bij jouw zoekresultaten. Google heeft een gratis tool waarmee je eenvoudig test of jouw website snel en mobiel vriendelijk genoeg is. Met PageSpeed Insights is het eenvoudig om jouw website te testen op snelheid en vriendelijkheid. Bovendien krijg je uitgebreide informatie plus tips en hulp bij het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen.

Als de website niet mobiel vriendelijk is wordt bovendien een link getoond naar de mobielvriendelijk test van Google, eveneens met informatie, tips en hulp zodat je jouw website helemaal “google-proof” kan maken.
Daarmee voorkom je dan dus ook het tonen van het label “slow” bij jouw zoekresultaten op de SERP van Google, of… je krijgt het label “Mobiel vriendelijk” šŸ˜‰

Ga daarom naar PageSpeed Insights en doe de test!

Met pageSpeed Insights van Google test je of jouw website snel genoeg en mobiel vriendelijk is.

Heb je naar aanleiding van de resultaten van de test vragen of misschien hulp nodig, stel dan jouw vraag hieronder of stuur mij een bericht.


Reacties