Hans van Schip
28 mei 2014 09:21
door Hans van Schip
Categorie:
Social Media

Sociale Netwerken worden meer door vrouwen, dan door mannen gebruikt! Infographic met uitleg.

Vrouwen gebruiken Sociale Netwerken vaker dan mannen en op meer manieren. Vooral de visuele Sociale Netwerken, momenteel de snelst groeiende Social Media, worden door vrouwen gedomineerd. Hier een toelichting aan de hand van een mooie Infographic

Afgelopen week vond ik een infographic van Alex Hillsberg op Finances Online die duidelijk laat zien hoe mannen en vrouwen de verschillende Social Media gebruiken. Hij heeft via verschillende betrouwbare bronnen zeer veel enquêtes tot zijn beschikking gekregen en aan de hand van de data een duidelijke infographic gemaakt die laat zien dat vrouwen de Sociale Netwerken meer gebruiken dan mannen en ook “anders”.

Sociale Netwerken: vrouwen houden van Social MediaVrouwen gebruiken Social Media vaker dan mannen en ze gebruiken de Sociale Netwerken ook op meer manieren. De meest populaire Sociale Netwerken worden meer door vrouwen gebruikt en vrouwen domineren de visuele Sociale Netwerken, die momenteel de snelst groeiende Sociale Netwerken zijn. Pinterest laat de vrouwen dominantie in Social Media het best zien. 33 % van de Amerikaanse vrouwen is actief op Pinterest tegenover slechts 8% van de mannen.

Het mobiel bezoeken van Social Media is een zeer snel stijgende trend en deze wordt zeer duidelijk door de dames gedomineerd. Maar liefst 46 % van de vrouwen gebruiken hun smartphones om Social Media te bezoeken tegen 43 % in het geval van de mannen.

Bij tablets is dat verschil nog groter: 32 % van de vrouwen gebruiken voor Sociale Netwerken een tablet tegenover 20 % van de mannen. Dat is natuurlijk zeer belangrijk om te weten nu 60% van de tijd dat we actief zijn op Sociale Netwerken via mobiele devices gebeurd.

Ook opvallend is dat vrouwen meer interactie met merken hebben en voor meerdere doeleinden gebruiken. Ze lezen ook meer nieuws en delen veel vaker dan mannen de gevonden content met anderen.

Infographic gebruik van Sociale Netwerken: vrouwen vs mannen:

top social media sites

Data reviews by Alex Hillsberg | See our Youtube

Het was al bekend dat Social Media inzet voor jouw bedrijf tegenwoordig niet meer kan en mag ontbreken. Met deze infographic wordt duidelijk dat jouw content op Sociale Netwerken vooral op vrouwen gericht moet zijn.
Eerder al gaf ik uitgebreide uitleg over de beste tijdstippen om te posten op Social Media. Nu weet je dat je daarbij rekening moet houden met de “mobiele dame” 😉

Meer over Sociale Netwerken vind je onder de categorie Social Media. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan het liefst via de reacties zodat anderen ook iets met het antwoord kunnen.


Reacties