Hans van Schip
1 mei 2013 09:51
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Speciale Google Doodle Koninginnedag – Kroningsdag 2013

Bij speciale gelegenheden en speciale dagen is de “Google Doodle” wereldwijd of lokaal vaak aangepast. Zo ook gisteren tijdens Kroningsdag – Koninginnedag 2013.

Vaak wil Google met de speciale Doodle’s laten zien wat zo’n speciale gelegenheid inhoudt. De resultaten leveren vaak mooie, verrassende en soms zelfs ontroerende Google Doodle’s op die in één oogopslag duidelijk maken waar het om gaat. Een puik stukje “lokale” marketing en binding door Google!

Koninginnedag Google Doodle’s

Op bijna alle Koninginnedagen van het afgelopen decennium is er op Koninginnedag een special voor die dag gemaakte Doodle te zien geweest. Alle Google Doodle’s zijn natuurlijk online te zien. De verzamelde Koninginnedag Google Doodle’s kan je mooi bekijken op de Queensday pagina van Doodlecollect. Met de jaren werden ze steeds uitbundiger en grootser, maar gisteren deed Google een stapje terug en leverde een statige kroningsdag Doodle af met een duidelijke betekenis erin.

Google Doodle Queensday 2013

Google Doodle Kroningsdag – Koninginnedag 2013

Speciale “Queensday Google Doodle 2013”

Na de uitbundige en feestelijke Doodle’s van de afgelopen Koninginnedagen deed Google het dit jaar een stukje rustiger. Dit heeft duidelijk te maken met het speciale karakter van onze voorlopig weer even laatste koninginnedag.

Tijdens de Koninginnedag 2013 was er natuurlijk ook sprake van Kroningsdag en dit zie je duidelijk terug in de Doodle van 30 april 2013. Niet alleen is het minder uitbundig dan de afgelopen jaren en vooral een stuk statiger, je ziet ook duidelijk de link die Google legt naar de Kroningsdag.

Meest opvallend is natuurlijk het dubbele silhouet dat weergegeven wordt en centraal staat. Hierin is zeer duidelijk de beeltenis van zowel Koningin Beatrix, nu prinses Beatrix, als Koning Willem Alexander te zien. Ook komt in de gehele beeltenis het wapen van de Oranjes en de Nederlandse vlag en wimpel zeer duidelijk terug.
De oranje tulpen die de afgelopen jaren ook in de Koninginnedag Google Doodle’s te zien waren komen natuurlijk ook nu weer terug.

Al met al een fraaie Google Doodle en een mooi eerbetoon van Google aan ons “Nederlandse gebruikers”. Wat vinden jullie ervan?

Reacties