Hans van Schip
13 mei 2016 14:53
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Spookfactuur AVG in omloop! Voorbeeld en informatie

De spookfactuur blijft een grote schadepost voor het MKB. Nu werden wij erop gewezen dat er een spookfactuur van AVG Nederland werd ontvangen door ondernemers voor gebruik van het bekende antivirusprogramma.

In de spookfactuur van AVG Nederland staat dat u een bepaald bedrag moet overmaken. Onderin de factuur staat dan dat het om vooruitbetaling gaat en dat niet betaalde goederen eigendom zijn van AVG Nederland.
Omdat veel ondernemers en bedrijven met de betaalde of gratis versie van AVG antivirus werken, willen wij u daarom waarschuwen.

Gebruikt u AVG en heeft u een spookfactuur ontvangen?

Check bij uw netwerkbeheerder of externe partij die dergelijke zaken voor u regelt of het daadwerkelijk om een factuur gaat van een AVG pakket dat in gebruik is of dat het inderdaad een spookfactuur is. Hieronder ziet u een voorbeeld van de spookfactuur van AVG Nederland die men ontvangen heeft. De factuur ziet er zeer professioneel uit, mede doordat het volledige adres en de naam van uw bedrijf op de nota staat.

Juist omdat u AVG pakketten altijd direct online betaald en het grote internationale bedrijf voor zover bekend geen kantoor of samenwerkend bedrijf “AVG Nederland” heeft, is al snel duidelijk dat het een onjuiste factuur is.

Voorbeeld van de spookfactuur van AVG Nederland

Hieronder ziet u een voorbeeld van de spookfeactuur van AVG Nederland die momenteel verstuurd wordt. Breng de medewerkers binnen uw bedrijf op de hoogte en voorkom verdere schade door onjuiste betalingen.

Uiteraard mag u het voorbeeld van de spookfactuur verspreiden via Social Media om zo andere bedrijven en ondernemers te waarschuwen.

Spookfactuur van AVG Nederland

Reacties