Sander Wijdemans
17 april 2023 14:37
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Steeds meer zzp’ers actief: dit is hun basismateriaal

Voor ZZP’ers is het van groot belang om de juiste materialen en apparatuur aan te schaffen om je werk uit te voeren en te presenteren. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste basisbenodigdheden voor ZZP’ers.

Steeds meer zzp'ers actief

Printer en papier

Een printer is een belangrijke basis benodigdheid voor ZZP’ers. Er zijn verschillende soorten printers beschikbaar, waaronder inkjetprinters en laserprinters. Kies een printer die past bij je werkzaamheden en budget, later in dit artikel kijken we naar de beste tips voor goedkoop printen. Bij het kiezen van papier moet je ook rekening houden met de aard van je werk. Bijvoorbeeld: als je veel foto’s afdrukt, kies dan voor fotopapier.

Telefoon en internetverbinding

Een betrouwbare telefoon en internetverbinding zijn onmisbaar voor elke ZZP’er. je moet in staat zijn om bereikbaar te zijn voor klanten en om online te werken en te communiceren.

Computer en software

Een computer is waarschijnlijk de belangrijkste basis benodigdheid voor elke ZZP’er. Of je nu ontwerpwerk doet, documenten schrijft, sociale media beheert of facturen opstelt, een betrouwbare computer is essentieel. Zorg ervoor dat je de juiste software hebt geïnstalleerd voor je specifieke werkzaamheden.

Opslagapparatuur

Als ZZP’er is het verstandig om regelmatig back-ups te maken van je werk. Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte hebt op je computer en gebruik ook externe harde schijven of opslag in de cloud om je gegevens veilig te bewaren.

Nu je weet welke basisbenodigdheden voor een ZZP’er belangrijk zijn, kunnen we eens kijken hoe je zo goedkoop mogelijk kunt printen.

1. Kies de juiste printer

Een inkjetprinter is over het algemeen goedkoper in aanschaf, maar de kosten van inktcartridges kunnen oplopen. Als je veel afdrukt, kan een laserprinter uiteindelijk goedkoper zijn, omdat de toners langer meegaan dan inkjetcartridges.

2. Gebruik goedkope cartridges of inktpatronen

Als je een inkjetprinter gebruikt, kies dan voor goedkopere cartridges of inktpatronen. Er zijn verschillende bedrijven die goedkopere versies van cartridges en inktpatronen aanbieden, maar let wel op de kwaliteit. Zorg ervoor dat je kiest voor betrouwbare merken en dat je de garanties en recensies controleert.

3. Kies voor dubbelzijdig printen

Als je regelmatig grote documenten afdrukt, overweeg dan om dubbelzijdig af te drukken om papier te besparen.

Reacties