Redactie
21 november 2023 08:43
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Teambuilding: meer dan een teamuitje!

Elk bedrijf kiest er bijna voor om een of meerdere keren per jaar een teamuitje te organiseren. Vaak wordt er wat leuks gedaan samen met collega’s om elkaar ook beter te leren kennen buiten werk om. Om er nog meer aan te hebben, kun je ook kiezen om teambuilding te gaan doen. Dit kan een leuke cursus of workshop zijn om wat te leren, maar ook een djembe workshop of leuke spelletjes spelen is een goede manier. Teambuilding is echt meer dan een teamuitje! 

Wat is teambuilding precies?

Met teambuilding wordt er vaak gekozen om wat te doen waar de medewerkers zowel plezier uit halen, maar vaak ook wat van leren. Dit kunnen ze dan weer toepassen op de werkvloer. Denk hierbij aan een workshop waarbij de focus wordt gelegd op samenwerken of elkaar beter leren kennen.  Zo is een muziekworkshop, zoals een djembe workshop, een goed voorbeeld. Het spelen op een djembe kan iedereen meteen al, aangezien het geen moeilijk instrument is. Dit zorgt ervoor dat iedereen gelijk en op hetzelfde niveau begint. Er wordt van het begin tot het einde samengewerkt om als team zijnde een mooi muziekstuk neer te zetten. Dit is dan ook echt het doel van teambuilding, leren samenwerken om samen iets neer te zetten. 

Teambuilding op de werkvloer

Het doel van teambuilding is vaak om beter samen te leren werken en van begin tot het einde iets neer te zetten. Dit is natuurlijk ook wat er op de werkvloer vaak moet gebeuren. Teambuilding is dan ook echt goed voor de samenwerking op de werkvloer.  Ook bouw je tijdens het teambuilden een goede band op met je collega’s. Op zo’n moment hoef je namelijk ook niet over werk te praten en leer je je collega’s ook op een andere manier kennen. Dit kan ook weer zorgen dat de band onderling op kantoor verbetert. Een andere tip: laat je medewerkers speeddaten. Zo leren ze elkaar een stuk beter kennen!

De voordelen van teambuilding

Teambuilding zal dus veel voordelen kunnen opleveren voor werknemers. Naast dat ze elkaar beter leren kennen en leren samenwerken, kan het ook een positief effect hebben op elkaars vertrouwen. Teambuildingactiviteiten bieden diverse voordelen voor een team. Ze bevorderen collegialiteit doordat collega’s met verschillende functies en uit alle lagen van de organisatie samenwerken, wat het onderlinge begrip en de samenwerking verbetert. Teambuilding vergroot het vertrouwen tussen teamleden, verbetert de communicatievaardigheden en biedt inzicht in elkaars kwaliteiten. Bovendien zorgen deze activiteiten voor plezier en ontspanning, wat de teamspirit ten goede komt.

Reacties