Sander Wijdemans
26 augustus 2017 08:00
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Urenregistratie software top 5

Het beschikken over goede urenregistratie software is in het moderne bedrijfsleven onontbeerlijk. Er zijn echter zoveel softwarepakketten, met of zonder urenregistratie app, te krijgen dat het lastig kan zijn om de juiste eruit te halen. Een top vijf van goede programma’s kan daarbij dan goed van dienst zijn.

1. Silvasoft
Een softwarepakket dat door veel bedrijven wordt gebruikt is dat van Silvasoft. Wie bijvoorbeeld onderzoek doet op verschillende vergelijkingswebsites komt tot de conclusie dat er weinig is aan te merken op dit pakket. Vrijwel overal scoort het pakket negen of tien punten. Dit heeft onder andere te maken het gebruiksgemak ervan. Een voordeel is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een bijbehorende app te gebruiken. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om rapportages op te vragen.

2. e-boekhouden.nl
Urenregistratie voor de meeste bedrijven een belangrijk onderdeel van het boekhouden geworden. Het is dus niet vreemd dat een urenregistratieprogramma van een boekhoudpakket hoog genoteerd staat in de top vijf. De voordelen zijn bijvoorbeeld op het gebied van integratie te vinden. Alle verschillende onderdelen van de administratie en boekhouding kunnen met elkaar worden verbonden. Daardoor is elke stap die gezet wordt direct door te voeren in het hele bedrijf.

3. Offective
Een goede reden om Offective te gaan gebruiken om de uren die iedereen maakt te registreren is de prijs. In verhouding is de maandelijks te betalen bijdragen namelijk een stuk lager dan de prijs die voor andere software betaald moet worden. Dit is vooral voor bedrijven die de kosten zo laag mogelijk moeten houden natuurlijk erg aantrekkelijk. Zeker ook omdat de software en de app gewoon dezelfde functies hebben als alle andere pakketten in deze lijst.

4. MoneyMonk
MoneyMonk is voor populair onder zzp-ers. Dat komt omdat het heel erg gemakkelijk te gebruiken is. Zo is het bijvoorbeeld een totaalpakket waarin alle onderdelen van de administratie zijn opgenomen. Dit betekent dus ook dat alles ongeveer op dezelfde manier gedaan moet worden. Bovendien kunnen er zo veel gebruikers worden toegevoegd als nodig is. Zo kan er dus ook makkelijk met de accountant worden gecommuniceerd.

5. Exact
De reden waarom Exact niet in deze lijst mag ontbreken is natuurlijk de lange ervaring die het heeft in deze branche. Het bedrijf bracht al de eerste boekhoudsoftware uit toen de computer nog maar net was uitgevonden. De ontwikkeling is dus evenredig gegaan aan die van de digitale wereld. Dit maakt dat het programma heel glad werkt en er eigenlijk geen fouten of kinderziektes meer in te vinden zijn.

Reacties