Hans van Schip
28 april 2014 09:56
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Video inzetten op Social Media: Hoe kies je het juiste video platform? – TIP

Video inzetten voor bedrijven via Social Media, oftewel Video Marketing, wordt steeds belangrijker. Wat is het juiste video platform om te gebruiken? Mooie infographic met Nederlandse toelichting.

Video is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de marketing strategie van veel bedrijven en merken. Vooral veel kleinere bedrijven en zelfstandig ondernemers gebruiken echter nog geen video, terwijl dat nu toch echt niet zo moeilijk meer is of veel geld kost.
Een video maken is makkelijker dan je denkt. Met een smartphone en een App voor videobewerking ben je vertrokken.

Momenteel heeft YouTube de meeste actieve gebruikers en is daarmee het bekendste en grootste Video Social Netwerk, zeker in Nederland. Je bewijst jouw bedrijf en jezelf een grote dienst door daar een korte video te plaatsen met uitleg van jouw product of dienst. Met een 30 seconden tot 1 minuut opname waarin jijzelf dit vertelt, is dat al geregeld.

Mocht je nog niet overtuigd zijn. Ik kwam afgelopen weekend een leuk infographic tegen van Gryffin met een mooi overzicht van de vijf belangrijkste Video Sociale Netwerken. Ze noemen het zelf de Video Starters Gids voor bedrijven en dat dekt zeker de lading.

Video inzetten op Social Media? Belangrijke weetjes over de meest populaire video platforms

Hieronder volgen eerst 5 leuke weetjes over de verschillende Video Netwerken. Daaronder zie je de volledige infographic van Gryffin Media met daarin alle belangrijke weetjes over de Video Netwerken binnen de Social Media. Gebruik deze om het voor jou meest geschikte sociale netwerk of platform te bepalen waarmee je start met het video inzetten.

5 leuke weetjes over sociale netwerken met video

YouTube: De op één na meest bezochte website ter wereld.

Vimeo: Vimeo staat bekend om de hoge kwaliteit video’s.

Google+ Hangouts: neem “video chats” op en gebruik ze binnen jouw marketing strategie.

Instagram: 40 procent van de meest gedeelde video’s zijn gemaakt door “grote” merken.

Vine: Elke seconde worden 5 vines getweet.

Infographic met overzicht Sociale Video Netwerken

Video inzetten op de juiste Social Media moet met dit duidelijke overzicht zeker gaan lukken. Enkele tips over hoe je een goede bedrijfsfilm of productvideo maakt zie je ook nog in het artikel dat Coen Stam vorig jaar schreef: Film of video gebruiken voor jouw bedrijf.

Heb je een leuk voorbeeld van een bedrijfsfilm of productvideo, deel deze dan met ons via de reacties.


Reacties