Sander Wijdemans
15 april 2019 17:13
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Vier dingen die je nodig hebt bij VoIP-telefonie

Als moderne organisatie kun je bijna niet meer zonder VoIP-telefonie. Het is een uitstekende manier om veel tijd en veel geld te besparen. Je bent optimaal bereikbaar op je zakelijke nummer en daarmee kom je natuurlijk professioneel over richting je klanten. Het mooie aan VoIP-telefonie is dat je slechts weinig nodig hebt om er mee aan de gang te gaan. In dit artikel lees je de vier dingen die jij nodig hebt om VoIP-telefonie te introduceren binnen jouw bedrijf.

Goede internetverbinding

VoIP-telefonie is bellen via het internet. Het is daarom natuurlijk essentieel om een goede internetverbinding te hebben. De kwaliteit van jouw telefoongesprekken via VoIP hangt af dat je internetverbinding. Zorg er altijd voor dat je voldoende bandbreedte hebt. Je moet namelijk, naast het normale internetgebruik, voldoende ruimte hebben voor het verzenden en ontvangen van telefoongesprekken. Het is goed om te weten dat een telefoongesprek ongeveer 100 kbps bandbreedte verbruikt. Analyseer hoeveel telefoongesprekken er binnen jouw bedrijf op hetzelfde moment plaatsvinden en tel dit op bij het reguliere dataverbruik. Daarna weet je precies hoeveel bandbreedte je nodig hebt om optimaal gebruik te kunnen maken van VoIP-telefonie.

Pakket voor VoIP-bellen

Om gebruik te kunnen maken van VoIP-telefonie heb je een VoIP-pakket nodig. Net als bij reguliere telefoonabonnementen heb je hierin de nodige keuze. Zo verschilt het aan de hand van hoeveel je belt en hoeveel werknemers gebruik gaan maken van VoIP-telefonie. Ieder VoIP-toestel heeft een virtuele telefoonlijn nodig. Dit noemen we het VoIP-account. Het is mogelijk om aan ieder toestel een eigen nummer te koppelen.

Telefoonnummer

Natuurlijk heb je ook een telefoonnummer nodig. Wanneer je al een telefoonnummer in gebruik hebt, kun je deze overzetten op je VoIP-account. Maar ook een nieuwe telefoonnummer aanvragen is snel geregeld. Hierin heb je doorgaans twee keuzes. Wil je een lokale uitstraling richting je klanten? Kies dan voor het netnummer van jouw eigen regio. Dit is ook mogelijk wanneer je meerdere locaties hebt. Ga je liever voor een landelijke uitstraling? Vraag dan een 088 of 085 nummer aan.

VoIP-toestel

Een VoIP-toestel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Bij sommige aanbieders kun je direct bij het afsluiten van een abonnement een toestel bijbestellen. Maar een VoIP-telefoon is ook los verkrijgbaar. De installatie van deze toestellen is erg eenvoudig en gaat razendsnel. Wanneer je ze hebt aangesloten op het netwerk en de software op je pc hebt geïnstalleerd is je VoIP-toestel klaar voor gebruik.

Reacties