Sander Wijdemans
25 juli 2019 08:42
door Sander Wijdemans
Categorie:
Direct Marketing

Vijf tips voor het maken van perfecte etiketten

Na weken intensieve inspanning en testen heb je dan eindelijk jouw eigen product op de markt! Maar hoe zorg je er voor dat die ook nog eens aantrekkelijk gepresenteerd wordt zodat jouw klanten het ook daadwerkelijk gaan kopen? Dat doe je natuurlijk met een etiket voorzien van je eigen ontwerp. Wil je weten hoe je zelf het perfecte etiket maakt voor op je producten? Lees onderstaande tips en je bent helemaal klaar om je product perfect in de schappen te presenteren!

Vijf tips voor het maken van perfecte etiketten

Variabel of standaard?

Als je per etiket een unieke code of tekst wilt drukken dan kun je deze variabel maken. Zo kun je dus op al je producten een uniek label plakken. Bijvoorbeeld met verschillende QR codes, barcodes, kortingscodes of specifieke data.

De rolwikkeling!

Etiketten op rol kun je op verschillende manieren op de rol laten plaatsen. Zo kun je ze in de lengte of in de hoogte laten plaatsen. Draai je etiket op de juiste manier zodat je die meteen het beste kunt plakken.

Daarnaast kun je de etiketten op rol drukken met de print aan de buitenkant of aan de binnenkant. Gebruik je bijvoorbeeld machines om de labels automatisch op je producten te plakken dan kun je hier rekening mee houden.

Welk materiaalsoort neem je voor je etiket?

Labels kun je zelf printen op papier. Maar ga je drukken dan heb je nog veel meer keuzes. Ze heb je niet alleen glanzend en mat papier maar ook glanzende folie, transparante folie en zelfs zilveren folie (dat goud kleurt als je hier geel op druk). Laat je etiket dus extra goed aansluiten bij je product door het juiste materiaal te kiezen!

Worden je etiketten blootgesteld aan lage of hoge temperaturen, valt er veel licht op of worden ze soms zelfs een beetje vochtig? Dan kun je deze het beste nog afwerken met een laminaat. dit is een dunne, beschermende, transparante folie die jouw print extra goed beschermd tegen de elementen.

De tussenruimte op de rol

De etiketten worden achter elkaar gezet op een rol. Tussen de labels zit een bepaalde ruimte die je zelf kunt bepalen. Ook dit is weer heel handig als je ze automatisch aanbrengt op je producten. Je kunt je machines hier namelijk op instellen.

Formaat en vorm

Meestal zie je normale, standaard etiketten die gewoon rechthoekig zijn. Dat is best zonde want je kunt alle kanten op met een speciale vorm voor je etiketten. De etiketten worden namelijk razendsnel gesneden met een laser die tot de millimeter nauwkeurig een snijlijn aanhoudt. Verkoop je een product in een unieke vorm dan kun je dus zelfs die vorm terug laten komen in je etiket.

Pas ook het formaat aan zodat deze precies op je etiket plakt. Standaard etiketten kunnen tot wel 30 cm breed bedrukt worden waarbij de hoogte niet uit maakt. Dus ook voor je langwerpige producten heb je de mogelijkheid unieke etiketten te drukken.

Nu je weet hoe je etiketten kunt laten bedrukken staat niets je meer in de weg om hier mee aan de slag te gaan. En bedenk vooral dat het écht niet duur is om jouw producten te laten voorzien van een uniek etiket!

En als het je echt niet uitmaakt, bestel dan gewoon standaard stickers in hoge oplages zodat je op de goedkoopste manier toch nog wat branding op je product hebt.

Reacties