Sander Wijdemans
9 oktober 2023 14:58
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Waarom een sportdag als bedrijfsuitje een goed idee Is

Een bedrijfsuitje kan een geweldige manier zijn om de teamgeest te versterken, het moraal op te krikken en je medewerkers te belonen. Er zijn veel opties, maar een sportdag organiseren voor het hele kantoor is een bijzonder goede keuze. In dit artikel kijken we naar waarom een sportdag als bedrijfsuitje een goed idee is.

Waarom een sportdag als bedrijfsuitje een goed idee Is

Iedereen leert elkaar beter kennen

Het is belangrijk dat collega’s elkaar goed leren kennen. Vaak organiseren bedrijven maar één keer per jaar teambuilding activiteiten, maar een sportdag geeft de kans om dit vaker te doen. Het is echt een top idee om een vriendelijke en prettige werksfeer te creëren. Een sportdag is een goed moment voor nieuwe medewerkers om zich in een ontspannen en grappige sfeer voor te stellen. Dit doorbreekt barrières tussen collega’s en moedigt persoonlijke relaties aan.

Gezonde competitie

Competitie kan positief en motiverend zijn op het werk. Sommige mensen, zoals de sales gasten onder ons, zijn al gewend aan competitie in hun baan, en een sportdag geeft hen de kans om die competitieve geest op het sportveld te laten zien. Zelfs als je niet vaak de kans krijgt om competitief te zijn op je werk, kan een sportdag je laten zien dat je ambitieus bent. Het moedigt teamwork aan en kan ervoor zorgen dat medewerkers meer betrokken raken, wat goed is voor het succes van het bedrijf.

Betere productiviteit en concentratie

Gewoon bewegen is goed voor je brein en maakt je productiever. Er is een onderzoek in Harvard Men’s Health Watch genoemd waaruit blijkt dat matige en intensieve lichaamsbeweging je hersenen aanzet om dingen beter te onthouden. Dat zorgt voor een beter geheugen, meer concentratie en uiteindelijk kun je dan beter werken. Bewegen geeft je ook meer energie, vermindert stress en houdt je hart gezond, wat allemaal goed is voor hoe je je voelt op je werk.

Het is gewoon leuk!

We moeten allemaal af en toe plezier hebben op het werk. Een sportdag is een leuke manier om collega’s bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel weer aan het werk gaat. Soms zien we onze collega’s altijd op dezelfde manier, zoals op hun bureau of in vergaderingen. Maar als we samen sporten, veranderen we de manier waarop we met elkaar omgaan. Dat kan nieuwe energie geven en onze professionele relaties sterker maken.

Bonus: toegevoegde waarde zonder grote kosten

Het is belangrijk om te weten dat veel werknemers graag deelnemen aan dit soort eitjes, maar maar heel weinig werkgevers bieden deze optie. Dit is een gemiste kans, want een sportdag hoeft niet duur te zijn en heeft veel voordelen voor werkgevers. Het maakt werknemers gemotiveerder, versterkt het teamgevoel en maakt werknemers over het algemeen gelukkiger. Als je het vergelijkt met de kosten van andere voordelen, zoals het geven van iPhones aan alle werknemers of een luxe etentje, is een sportdag een voordelige manier om waarde toe te voegen aan het bedrijf.

Reacties