Sander Wijdemans
4 juli 2023 19:36
door Sander Wijdemans
Categorie:
Direct Marketing

Waarom is drukwerk nog steeds belangrijk?

Het is een veelgestelde vraag in het digitale tijdperk: waarom is drukwerk nog steeds belangrijk? 

De voordelen van digitaal zijn immers legio: het is snel, makkelijk te wijzigen, en potentieel goedkoper dan drukwerk. Echter, ondanks de groeiende populariteit van digitale media, blijft drukwerk een essentieel onderdeel van de marketingmix voor veel bedrijven. In deze blog duiken we dieper in de wereld van drukwerk en waarom het zakelijk bestellen van drukwerk nog steeds zo relevant is.

Het is een veelgestelde vraag in het digitale tijdperk: waarom is drukwerk nog steeds belangrijk? De voordelen van digitaal zijn immers legio: het is snel, makkelijk te wijzigen, en potentieel goedkoper dan drukwerk. Echter, ondanks de groeiende populariteit van digitale media, blijft drukwerk een essentieel onderdeel van de marketingmix voor veel bedrijven. In deze blog duiken we dieper in de wereld van drukwerk en waarom het zakelijk bestellen van drukwerk nog steeds zo relevant is.

Volgens een onderzoek van de American Marketing Association blijft drukwerk een zeer effectieve marketingtool. Het onderzoek onthulde dat de responspercentages voor direct mail gemiddeld 4.4% bedragen, vergeleken met slechts 0.12% voor e-mail. Dus, ondanks de enorme groei van digitale marketing, heeft traditioneel drukwerk nog steeds een aanzienlijk hoger responspercentage.

Drukwerk versterkt uw merkidentiteit

Drukwerk is een tastbaar medium dat de zintuigen van de ontvanger op een manier aanspreekt die digitale media niet kunnen evenaren. Het gewicht, de textuur, en zelfs de geur van het papier kan een impact hebben op hoe uw merk wordt waargenomen. Zorgvuldig ontworpen en professioneel gedrukte materialen kunnen een gevoel van kwaliteit en betrouwbaarheid overbrengen, wat een positieve indruk van uw bedrijf geeft.

Bovendien zorgt consistentie in uw drukwerk voor merkherkenning. Als al uw marketingmaterialen – van visitekaartjes en brochures tot banners en flyers drukken – dezelfde kleuren, lettertypen en ontwerpelementen gebruiken, wordt uw merk makkelijker herkend en herinnerd. Dit verhoogt de kans dat klanten aan u denken wanneer ze uw producten of diensten nodig hebben.

Het belang van zakelijk bestellen van drukwerk

Het bestellen van drukwerk kan in eerste instantie een uitdaging lijken, vooral als u niet bekend bent met de terminologie en het proces. Gelukkig maken veel drukkerijen, zowel online als offline, het proces eenvoudiger dan ooit. Ze bieden een breed scala aan producten, van visitekaartjes en brochures tot banners en billboards, allemaal aangepast aan uw specifieke behoeften.

Het zakelijk bestellen van drukwerk biedt vele voordelen. Door in bulk te bestellen, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten per eenheid. Bovendien kunnen professionele drukkerijen u adviseren over het beste type papier, de beste afdrukmethode en het beste ontwerp voor uw specifieke behoeften. Ze kunnen ook helpen met het opstellen van uw ontwerpen en ervoor zorgen dat ze er precies uitzien zoals u dat wilt.

Het online bestellen van drukwerk heeft het proces nog eenvoudiger gemaakt. U kunt eenvoudig uw ontwerpen uploaden, uw specificaties kiezen, een offerte krijgen en uw bestelling plaatsen, allemaal vanuit het comfort van uw eigen kantoor. Veel online drukkerijen bieden ook levering aan huis of op kantoor aan, wat extra gemak biedt.

Hoewel digitale media een prominente rol spelen in de moderne marketingstrategieën, heeft drukwerk nog steeds een waardevolle en relevante rol te spelen. Het blijft een effectieve manier om uw merk te versterken, uw boodschap te communiceren, en een blijvende indruk achter te laten. Het zakelijk bestellen van drukwerk, vooral online, maakt het proces eenvoudig en efficiënt, zodat u kunt profiteren van de voordelen van drukwerk zonder de stress.

Bronnen:

  • “Response Rates Report,” American Marketing Association, 2018.

Reacties