Sander Wijdemans
9 juni 2021 20:11
door Sander Wijdemans
Categorie:
Online Marketing

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

#Advertorial

Heb je al eens van linkbuilding gehoord? Ben je zelf verantwoordelijk voor een website, dan heb je de term als het meezit al eens voorbij horen komen. Maar wat houdt het nu eigenlijk precies in? En, nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat dit voor jouw site in orde komt, want dat het onmisbaar is, dat lijkt steeds duidelijker te worden.

Hoe relevant is jouw website?

Als je iets wilt vinden op het internet, dan gebruik je een zoekmachine. Zelfs als je dat niet eens meer echt doorhebt doe je dat regelmatig, door simpelweg een woord in de adresbalk van je browser te typen. Google neemt de boel dan over, en presenteert je vervolgens een lijst met webpagina’s die aansluiten bij het woord dat je getypt hebt. Hartstikke makkelijk, en ook behoorlijk onmisbaar. Het aantal websites wereldwijd valt niet meer te tellen, en om op de juiste plek op het internet terecht te komen, de plek waar je precies vindt wat je zoekt, heb je een zoekmachine nodig.

Die zoekmachines krijgen het steeds lastiger. In de begindagen van het internet waren er nog niet zo veel sites, en konden alle sites die aansloten bij wat jij zocht gemakkelijk op een rijtje worden gezet. Tegenwoordig is dat anders. Over vrijwel ieder onderwerp zijn talloze sites te vinden, en bepalen welke het meest relevant is voor een gebruiker is een heuse wetenschap geworden. Zoekmachines passen hun algoritmes voortdurend aan, om gebruikers steeds zo relevant mogelijke resultaten te geven. Als eigenaar van een website is het goed om daar rekening mee te houden, want je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in deze resultaten. Maar hoe zorg je ervoor dat zoekmachines jouw site relevant vinden?

Laat het over aan de professionals

Net zoals zoekmachines steeds bezig zijn om manieren te vinden om de zoekresultaten zo relevant mogelijk weer te geven, zijn er ook experts die ervoor kunnen zorgen dat websites zo goed mogelijk zijn aangepast om inderdaad relevant te worden bevonden.

Linkbuilding kan hierbij een grote rol spelen. Dit komt in het kort neer op het ervoor zorgen dat er elders op internet op de juiste plekken naar jouw site wordt verwezen. Zo hier en daar lukraak wat linkjes neerzetten gaat je niet helpen, pas als er goed onderzocht is welke links jou kunnen helpen heeft dit echt effect.

Dit is niet iets dat je zelf even gemakkelijk kunt doen, het is beter om de hulp in te schakelen van een linkbuilding bureau. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en algoritmes die zoekmachines gebruiken, en kunnen na onderzoek een stuk beter inschatten aan welke linkjes je echt iets gaat hebben. Vervolgens worden de resultaten van de zoekmachines natuurlijk goed in de gaten gehouden, om te zien of de tactiek inderdaad het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Reacties