Sander Wijdemans
26 april 2021 08:54
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Wat houdt het beleggen in masternodes in?

Als je jezelf aan het verdiepen bent in de crypto wereld, zul je ongetwijfeld de term masternodes tegenkomen. Het is voor een beginnende crypto investeerder van groot belang om te weten wat het beleggen in masternodes precies betekent. In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over beleggingen in masternodes zodat je weet wat je mogelijkheden hierin zijn.

Wat houdt het beleggen in masternodes in

Wat zijn masternodes?

Een masternode is een term voor een computer die interactief verbonden is met een blockchain netwerk zoals ook het geval is bij miners en wallets. Het verschil tussen miners, wallets en masternodes is dat een masternode een aantal speciale functies faciliteert binnen het blockchain netwerk. Deze functies hebben betrekking op onder andere een verhoging van de privacy bij de uitvoer van cryptocurrency transacties, de uitvoer van directe transacties, gedecentraliseerd bestuur en transacties, het beheer van systemen die betrekking hebben op de begroting en het beheren van het vermogen en cloud computing. De functies die door de masternodes gefaciliteerd worden, kan verschillen per cryptocurrency. Een masternode kun je het beste vertalen als een knoop in een blockchain netwerk.

Wat is het belang van het beleggen in een masternode?

De functie van een masternode is dat er een volledige kopie van de blockchain wordt bijgehouden en dat er blokken met transacties worden uitgewisseld met andere nodes binnen het netwerk. Door de veelzijdigheid aan functionaliteiten van masternodes vormt “deze knoop” een veel belangrijkere rol dan alleen een grootboek zijn voor transacties. Het is voor een cryptocurrency dan ook van grote waarde dat er veel masternodes online worden gebracht. De eigenaren van masternodes worden dan ook beloond voor hun initiatief hierin. Hiermee komen we op het belang van het beleggen in een masternode. Dit kan worden gezien als investering waarmee een passief inkomen kan worden gegenereerd. 

Hoe werkt het beleggen in masternodes?

Een masternode is dus een computer waarop een volledige kopie van alle informatie van een blockchain op staat waardoor transacties binnen een netwerk mogelijk worden gemaakt. Je kunt een cryptomunt waarin je geloofd dus eenvoudig ondersteunen door het draaien van een masternode. Als je eigenaar bent van een masternode krijg je hiervoor een beloning. Deze beloning is uiteraard in vorm van cryptomunten maar er zal uiteraard eerst een investering gedaan moeten worden in deze cryptomunt. 

Je kunt op een eenvoudige manier zorgen voor beleggingen in masternodes. Dit doe je zoals aangegeven door in eerste instantie een investering te doen in de betreffende cryptomunt. Een onderpand in cryptocurrency wordt collateral genoemd. Hoe hoog deze investering moet zijn, verschilt per digitale munteenheid. Daarnaast moet je computer en server voldoen aan de technische eisen, moet je de beschikking hebben over genoeg opslagruimte, een uniek IP adres en een snelle internetverbinding. Als het onderpand verzameld is en de computer en server gereed is, kan de masternode worden geïnstalleerd. De eerste stap is uiteraard het zoeken naar de meest interessante masternodes maar deze zoektocht zal zeer eenvoudig zijn. Je zult eenvoudig een stabiele, beursgenoteerde cryptomunt kunnen vinden waarin je op een zeer laagdrempelige manier kunt investeren.

Reacties