Sander Wijdemans
12 januari 2023 20:25
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Wat is Shopify en hoe werkt het?

Shopify webshop is een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen en beheren van een online winkel. Het is een geweldige keuze voor ondernemers en kleine bedrijven die hun bereik willen vergroten via e-commerce. Met Shopify kunnen gebruikers een aangepaste website maken met functies zoals productvermeldingen, betalingsgateways, verzendopties, het volgen van bestellingen, analyses en meer. Het platform biedt een reeks professionele sjablonen om uit te kiezen en gebruikers kunnen het uiterlijk van hun winkel eenvoudig aanpassen door afbeeldingen, logo’s of tekst toe te voegen. Bovendien biedt Shopify handige tools zoals marketingautomatisering om de verkoop en het verkeer te stimuleren. Daarnaast bieden ze 24/7 ondersteuning, zodat je altijd hulp kunt inschakelen. Of je nu net begint of al gevestigd bent in de e-commercewereld, Shopify webshop heeft alles wat je nodig hebt om je bedrijf online te laten groeien. Met Shopify kunnen zelfs degenen zonder kennis van coderen of ontwerpen met gemak een aantrekkelijke winkel bouwen.

Hoe geef je je webshop een persoonlijke uitstraling

Hoe werkt Shopify?

Met de intuïtieve gebruikersinterface van Shopify kunnen verkopers hun winkels aanpassen met thema’s en plug-ins, functies toevoegen zoals nieuwsbrieven of klantrecensies, betalingen in meerdere valuta accepteren, marketingtools gebruiken zoals kortingscodes of advertentiecampagnes op sociale media platforms en verkoopprestaties volgen. Bovendien hebben verkopers toegang tot 24/7 ondersteuning voor het geval ze hulp nodig hebben bij het werken met hun winkel. De beschikbare tariefplannen maken Shopify geschikt voor zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen die krachtigere oplossingen nodig hebben.

Sjablonen in Shopify

Het Shopify platform werkt door sjablonen te bieden voor het ontwerpen van webwinkels. Deze zijn aanpasbaar, zodat elke gebruiker ze kan aanpassen aan de behoeften van hun bedrijf. Gebruikers voegen vervolgens producten toe, stellen betalingen in, configureren verzendmethoden en maken promotiecampagnes via de gebruiksvriendelijke dashboardinterface. Het platform biedt ook gedetailleerde analyses, zodat gebruikers de verkoopprestaties kunnen volgen en toekomstige campagnes effectiever kunnen plannen. Bovendien beschermen de robuuste beveiligingsmaatregelen van Shopify tegen fraude, terwijl klanten met vertrouwen online aankopen kunnen doen. Het is heel makkelijk zelf te ontwerpen dankzij de kant en klare templates. Je kunt alles naar jouw eigen huisstijl aanpassen.

Een Shopify webshop laten maken

Je kunt, als je het zelf niet wilt doen, een Shopify webshop laten maken. Bij onder andere Nedfinity werken zeer kundige mensen die je hierbij kunnen helpen. Je kunt met iemand bespreken wat je wensen zijn wat betreft jouw webshop en zij kunnen dan advies geven wat wel en niet haalbaar is. Je kunt altijd op iemand terug vallen in geval van nood, ze zijn namelijk dag en nacht bereikbaar als je hulp nodig hebt. Het voordeel van een webshop laten maken, is dat je zelf niet alles hoeft uit te zoeken. Iemand maakt jouw webshop en jij kunt ‘m daarna meteen gebruiken. Je laat het maken en daarna is het klaar om geld mee te verdienen!

Reacties