Sander Wijdemans
28 november 2019 07:00
door Sander Wijdemans

Een webshop opzetten? 5 redenen om een WooCommerce webshop te laten maken

Hierom kies je voor WooCommerce

Het aantal webwinkels in Nederland groeit nog steeds. Online ondernemen kent dan ook vele voordelen. Wil je zelf een succesvolle webshop opzetten, dan heb je de keuze uit een flink aanbod van webshop software. Eén van de bekendste en meest gebruikte systemen is WooCommerce. Deze software is niet voor niks heel populair. Ontdek aan de hand van 5 goede redenen om voor een WooCommerce webshop te kiezen, waarom deze software zo geliefd is.

1.Plugin van het flexibele WordPress

De meeste webshop software staat op zichzelf, terwijl WooCommerce een plugin is van de blogsoftware WordPress. Veruit de meeste websites maken tegenwoordige gebruik van deze handige en gebruiksvriendelijke websitesoftware. Dankzij de plugin WooCommerce kan iedere WordPress website eenvoudig ook een webwinkel worden. Daardoor is het mogelijk om een normale website, bijvoorbeeld een blog, uit te breiden met een webwinkel.

2.Zelf aanpassingen maken

Zowel WordPress als de plugin WooCommerce zijn heel gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het meestal niet nodig om ook het aanvullen en beheren van de webshop uit handen te geven. Wanneer de webwinkel en de webshop eenmaal gebouwd zijn, kun je kleine aanpassingen vaak eenvoudig zelf doen. Zo kun je makkelijk zelf artikelen toevoegen of bijvoorbeeld de voorraad aanpassen. Ideaal!

3.Goedkoop

WooCommerce is een gratis plugin en de software is gemakkelijk zelf te gebruiken. Hierdoor bespaar je door te kiezen voor WooCommerce op de aanschafkosten en op de operationele kosten. Zeker wanneer je jouw collectie regelmatig wijzigt kunnen de maandelijkse beheerskosten flink oplopen. Door te kiezen voor WooCommerce en je in te lezen in het gebruik daarvan, ben je dan ook stukken voordeliger uit.

4.Vele mogelijkheden

Een ander belangrijk voordeel van WooCommerce is de flexibiliteit. De standaardversie die je download en installeert bevat alleen de benodigde basisfunctionaliteiten. Hierdoor is de software niet onnodig zwaar of onoverzichtelijk.  Het is echter wel mogelijk om de software op de meest uiteenlopende gebieden uit te breiden of aan te passen. Doordat er meer dan 500 plugins beschikbaar zijn voor WooCommerce, kun je altijd een webshop bouwen die precies aan je wensen voldoet.

5.Goed schaalbaar

Sommige developers gebruiken als argument om niet voor WooCommerce te kiezen, dat het enkel geschikt zou zijn voor kleine of middelgrote webshops. Niets is echter minder waar. In principe kan de plugin oneindig veel producten bevatten. Het is echter wel belangrijk om een hostingpakket te kiezen die een dergelijk ‘zware’ webshop ook ondersteunt. Wanneer je voor snelle en goede hosting kiest, is een webshop op basis van WooCommerce dus ook zeer zeker geschikt voor grotere winkeliers.

Reacties