Sander Wijdemans
11 november 2021 08:53
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zzp’er worden? Zo sluit je een zakelijke rekening af

#Advertorial

Wil je als zzp’er aan de slag gaan? Dan moet jij je allereerst inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Sommige mensen denken dat dit het enige is wat zij moeten regelen, maar dat is niet het geval. Je doet er namelijk ook goed aan om een zakelijke rekening te openen. Dit is weliswaar niet verplicht, maar als zzp’er pluk je wel degelijk de vruchten van zo’n bedrijfsrekening. Persoonlijke en zakelijke geldstromen worden op deze manier namelijk van elkaar gescheiden, waardoor het niet lastig is om het overzicht te behouden. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk ook wel een zakelijke rekening openen. In deze tekst vertellen wij hoe dit voor zzp’ers in zijn werk gaat.

Vlot afrekenen op je webshop Een fluitje van een cent!

Ga op zoek naar een geschikte partij

Wanneer je als zzp’er op zoek gaat naar een zakelijke rekening, ontdek je snel genoeg dat je talloze opties hebt. Zodra je ‘zakelijke rekening zzp’ intypt op het internet, krijg je namelijk direct een groot aantal resultaten. Dit maakt het er niet makkelijker op om als zzp’er een zakelijke rekening te openen. Sommige zelfstandigen zonder personeel richten zich tot het eerste resultaat, maar dit is niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat je hier mogelijk niet de beste zakelijke rekening vindt.

Ga daarom nooit over één nacht ijs wanneer je als zzp’er een zakelijke rekening wilt openen. Maak bij voorkeur altijd een vergelijking. Omdat je als ondernemer jouw tijd wel beter kunt besteden, gebeurt dit helaas lang niet altijd. Sterker nog, veel zzp’ers vergelijken aanbieders van zakelijke rekeningen niet eens met elkaar. Zonde, want in dat geval slaag je er zeer waarschijnlijk niet in om de beste zakelijke rekening te vinden. Met een vergelijkingssite kost vergelijken je bovendien nauwelijks tijd.

Kies voor een passend pakket

Bij het vergelijken van zakelijke rekeningen kijken veel zzp’ers naar de kosten. Logisch, want je hebt nog niet bijzonder veel te besteden als jouw bedrijf nog in de kinderschoenen staat. Toch raden wij je aan je niet alleen maar op de prijs te focussen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de verschillende pakketten waar je bij een partij uit kunt kiezen. Is er bijvoorbeeld een speciaal pakket voor zzp’ers? Dan kan het interessant zijn om hier jouw zakelijke rekening te openen. Je opent in dat geval één zakelijke rekening en krijgt hier één betaalpas bij. Op deze manier weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt en dat is bijzonder prettig als je net voor jezelf begonnen bent.

Dien een aanvraag in

Heb je de beste zakelijke rekening voor zzp’ers gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om een bedrijfsrekening te openen. Sommige ondernemers denken dat zij hier de deur voor uit moeten, maar dit is meestal niet meer nodig. Bij de meeste partijen kun je namelijk online een zakelijke rekening openen. Je bezoekt simpelweg de website van de bank en navigeert hier naar de sectie die betrekking heeft op een zakelijke rekening.

Wanneer je eenmaal op de juiste pagina beland bent, kun je direct een aanvraag indienen. Dit kost je doorgaans niet meer dan 5 minuten van jouw tijd. Vervolgens werpt de bank een blik op jouw aanvraag. Zij controleren in iedere geval jouw bedrijfs- en identiteitsgegevens. Wanneer zij geen beren op de weg zien, krijg je alles voor jouw zakelijke rekening thuisgestuurd. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je gebruik kunt maken van jouw zakelijke rekening.

Reacties