Sander Wijdemans
30 oktober 2020 15:50
door Sander Wijdemans
Categorie:
Affiliate Marketing

3 redenen waarom je vandaag nog moet starten met affiliate marketing

Heb jij wel eens van affiliate marketing gehoord? Het gaat daarbij om het promoten van producten of diensten van andere partijen op jouw website zoals een webshop of blogsite, of door emailmarketing. In jouw content plaats je links van andere partijen. Een bezoeker die doorklikt vanuit jouw content naar de website van de adverteerder en daar iets koopt levert jou een commissie op, omdat met behulp van een code in de link diens bezoek aan jouw content gekoppeld kan worden. Geïnteresseerd? Wij geven 3 redenen waarom je vandaag nog moet starten met affiliate marketing.

Slapend geld verdienen

Natuurlijk zit er veel werk in het van de grond krijgen van een succesvolle affiliate marketing die geld in het laatje brengt voor jou. Je moet immers aan lezers voor jouw content zien te komen. Dan is het ook nog eens zo dat maar een klein percentage van die lezers doorklikt op je affiliate marketing links en nog minder die vervolgens ook daadwerkelijk via jouw link iets aanschaffen. Maar als het zover is, ben je bijna slapend geld aan het verdienen. Natuurlijk moet je nieuwe content ontwikkelen om mensen naar je website(s) te blijven trekken. Maar ondertussen met een beetje geluk het geld binnen gaan stromen via teksten met links die je al (lang geleden) geschreven hebt. Heel veel hoef je er dan niet meer voor te doen.

Het kan thuis en het is flexibel

Het mooie van affiliate marketing en het schrijven van artikelen om die links in te kunnen verwerken, is dat het van huis uit kan. En dat is in het algemeen, maar in het bijzonder in deze rare tijd, wel erg prettig. Je kunt eraan werken wanneer je dat wilt, want in feite bedien je niet direct klanten en zijn er dus ook geen deadlines. Steeds meer mensen komen nu thuis te zitten, en de kans dat steeds meer mensen dit ook gaan proberen is zeer aanwezig. Dat is een goede reden om er zelf zo snel mogelijk mee te beginnen.

Het kost tijd voor het wat opbrengt

Een uitstekende reden om vandaag nog te beginnen met werken aan het van de grond krijgen van jouw affiliate marketing project, is het feit dat je er eerst veel tijd in moet steken voordat het zich gaat uitbetalen. Je moet content ontwikkelen en die content moet gevonden worden. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. In de wetenschap dat je wel inkomsten door kunt genereren maar dat dit op zich kan laten wachten, is het verstandig om er zo snel mogelijk aan te beginnen.

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om van huis uit geld te verdienen naast affiliate marketing, ook als content maken en marketing niet aan jou besteed is. Maar het mooie van affiliate marketing is wel dat jouw werk zich over een lange tijd kan blijven uitbetalen zonder al te veel extra inspanning. En dat is toch wel bijzonder aantrekkelijk.

Reacties