Priscilla-Fleur Hellemons
16 december 2014 16:35
door Priscilla-Fleur Hellemons
Categorie:
MKB-nieuws

Achteraf Betalen aanbieden realiseert meer online verkopen binnen je webshop! Voordelen en mogelijkheden

Achteraf betalen is nog steeds erg populair bij de Nederlandse online kopers. Online Payment Providers zoals bijvoorbeeld Buckaroo zien dat maar liefst 12% van de transacties gedaan worden via achteraf betaalmethodes.

Achteraf betalen is bovendien verplicht gesteld door Thuiswinkel.org om aan te bieden als betaalmethode op webwinkels om het waarborg keurmerk te kunnen ontvangen.

Online consumenten willen het liefst pas na ontvangst van een online besteld product betalen omdat dit meer zekerheid biedt. Het veilig aankopen doen op internet en het gemak voor de consument dragen structureel bij aan de groei van deze populaire betaalvorm die al lang het oude imago van ‘acceptgiro’ is ontstegen.

Achteraf betalen en groei conversie

Achteraf betalen uitleg en informatieWebwinkeliers nemen in sterk toenemende mate het achteraf betalen op als een van de betaalmethoden omdat dit direct significant bijdraagt aan een groei in conversie en betrouwbaarheid van de webshop.

In 2015 zullen meer dan anderhalf miljoen Nederlandse consumenten gebruik maken van de mogelijkheid tot achteraf betalen.

Daar moet je als webshophouder op inspelen. Wanneer een consument in jouw webshop niet achteraf kan betalen maar hetzelfde product ook bij een andere webshop te bestellen is waar dit wel kan, zou deze zo maar over kunnen stappen.
Ondanks dat achteraf betalen de meest consumentvriendelijke betaalwijze is, bieden lang niet alle webshop houders deze betaalwijze aan. De voornaamste reden hiervoor is het risico dat de consument niet betaalt.

BetaalGarant zorgt voor 100% betaalgarantie voor webwinkeliers

Buckaroo geeft de mogelijkheid om de populaire betaalwijze van achteraf betalen aan te bieden in een webwinkel zonder daarbij zelf enig risico te lopen. Door de module BetaalGarant kan Buckaroo achter de schermen een creditcheck laten plaatsvinden en u een betaalgarantie afgeven. Door deze module biedt Buckaroo 100% betaalgarantie.

Afterpay en BuckarooSinds kort biedt Buckaroo ook de betaalmethode AfterPay aan. AfterPay neemt het volledige risico van wanbetaling, en zelfs non-betaling door de consument over en betaalt deze bedragen alsnog uit.
Daarmee hoef je niet langer de stand van zaken bij openstaande betalingen bij te houden.

Voordelen van achteraf betalen met BetaalGarant op een rijtje:

  • 100% gegarandeerde betaalmethode aangezien alle geaccepteerde orders die uiteindelijk niet worden betaald alsnog uitbetaald worden
  • Rapportage en periodieke uitbetaling van de transacties, zo heeft u in één keer een duidelijk overzicht van alle overgedragen orders
  • Tijdsbesparing doordat alle openstaande / niet betaalde / overgedragen orders geautomatiseerd worden opgevolgd en uitbetaald
  • Drempelverlaging voor klanten om tot aankoop over te gaan doordat de klant eerst het product ontvangt en daarna pas hoeft te betalen

Heb je vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met mij op of laat hieronder een reactie achter.


Reacties