Sander Wijdemans
17 oktober 2022 11:48
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Betere concentratie dankzij oordopjes op de werkvloer

Wanneer je het beste uit jezelf wilt halen, dan is focus het toverwoord. Het is zaak om te zorgen dat je volledig toegewijd bent aan de taak die je voor je hebt. In dat opzicht is bijvoorbeeld het buitensluiten van omgevingsgeluid een goede optie. Door te voorkomen dat je gestoord wordt door allerlei randzaken, kan je het beste uit jezelf halen. Dat doe je bijvoorbeeld door muziek op te zetten als je een belangrijke taak hebt. Welke oordopjes je daarbij gebruikt is natuurlijk van groot belang.

Betere concentratie dankzij oordopjes op de werkvloer

Volledig kunnen afsluiten

Is het belangrijk om lekker in je werk te duiken en wil je het liefst niets meer meekrijgen uit je omgeving? Dan is het belangrijk om met de beste noise cancelling oordopjes te gaan werken. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat de oordopjes al het geluid dat van buitenaf kunt onderdrukken. Je hoort alleen nog je muziek. Daar krijg je energie van, zo dat je alleen maar beter gaat presteren. Zo krijg je elke klus wel op tijd af.

Lang kunnen dragen

Wanneer je oordopjes gaat gebruiken om je concentratie te verhogen, dan is het ook belangrijk dat je hier lange tijd op kan vertrouwen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat ze voldoende accu-inhoud moeten hebben om lekker lang mee te gaan. Ook is het belangrijk dat de oordopjes die je kiest lekker zitten. Ze moeten natuurlijk geen pijn doen of gaan irriteren. Wanneer je lange sessies aangaat, dan is het natuurlijk wel fijn dat de dopjes ook gewoon lekker zitten. Anders brengt dat weer een hele nieuwe uitdaging met zich mee.

Passend bij jouw muziek

Het is belangrijk om ook oordopjes te kiezen die passen bij de muzieksoort die jij luistert. Het kan vaak een goed idee zijn om opzwepende muziek te gebruiken. Zeker wanneer er een deadline zit op het werk wat je doet. Dan is het wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je er het tempo in kan houden. Met de juiste muziek als motivator wordt dat ineens een flink stuk beter haalbaar. Dat is dus een extra voordeel. Je sluit je af én je krijgt energie als je het zo aanpakt.

Opletten of het kan

Er is natuurlijk wel een keerzijde. Het is doordat je je afsluit met de oordopjes wel ook echt zo dat je de wereld om je heen niet meer hoort of ziet. Wanneer je echter ook andere taken hebt, bijvoorbeeld het aannemen van de telefoon, dan is het natuurlijk geen goed idee om je zo af te sluiten. Ook wanneer je moet samenwerken of je vragen mag verwachten, is het belangrijk om goed bereikbaar te blijven. Let dus wel op of het een goed idee is om met de oordopjes te werken.

Reacties