Sander Wijdemans
20 november 2023 16:37
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De ideale werkomstandigheden in jouw bedrijf creëren

Om maximaal succes te boeken als ondernemer, is het ook zaak om de omstandigheden te optimaliseren. Daarmee kan je zorgen dat er net een paar procent meer productiviteit is en er net wat meer omzet en winst wordt gedraaid. Op die manier leveren de juiste werkomstandigheden je dus meer op dan ze je kosten. Aanpassingen zoals het plaatsen van een waterdispenser kunnen al het nodige voor je doen. In dit artikel kijken we naar enkele slimme stappen die je kan zetten als ondernemer.

De ideale werkomstandigheden in jouw bedrijf creëren

De waterdispenser plaatsen

Laten we beginnen met het voorbeeld van de waterdispenser. Dit biedt op meerdere manieren voordeel. Wanneer je bijvoorbeeld voor een model van Brita kiest, dan kan je daar het water op een goede manier mee filteren. Zo bied jij gezond water aan de medewerkers. Water drinken is altijd een gezonde keuze, dit is altijd beter voor jouw medewerkers. Doordat dit gewoon uit de kraan kan, zijn ook plastic flesjes niet meer nodig. Waarmee je dus ook nog eens voor minder afval zorgt. Ook dat is natuurlijk beter voor iedereen. Werken met een dispenser kan dus veel goeds doen op verschillende vlakken.

Aandacht voor de inrichting

De ideale omstandigheden om in te werken creëren kan op allerlei manieren. Zo kan je bijvoorbeeld ook eens bekijken of de kantoorinrichting beter kan. Enkele veranderingen kunnen de productiviteit al snel flink beïnvloeden. Het is dan ook goed om te weten dat hier veel onderzoek naar is gedaan en dat je daar dan ook nog eens direct je voordeel mee kan doen. Kijk eens naar het soort inrichting dat perfect past bij jouw bedrijf en jouw medewerkers. Om zo zeker te zijn dat er beter wordt gepresteerd door iedereen die erbij betrokken is. Ook dat is een grote stap.

Zorgen voor ontspanning

Een andere ingreep die je moet doen op kantoor, is dat je moet zorgen dat er ook plekken voor ontspanning te vinden zijn. Tot nog maar enkele jaren geleden, waren kantoren volledig ingericht op een werkdag van 8 uur. Inmiddels is wel duidelijk dat de productiviteit veel hoger is wanneer medewerkers minibreaks kunnen nemen tussen de werkzaamheden door. Zo kunnen zich iedere 60 tot 90 minuten weer even opladen voor de volgende taak of stap in het proces. Om op die manier meer gedaan te krijgen. Moderne bedrijven bieden dan ook eigenlijk altijd een ruimte waar goede ontspanning mogelijk is.

Alles bij de hand

Een laatste ingreep die je moet doen om te zorgen dat de werkomstandigheden beter worden, is zorgen dat alle middelen die nodig zijn ook altijd bij de hand zijn. Dat betekent dus dat je eens goed moet nadenken over de indeling van de ruimte. Ook is het belangrijk dat je van slimme apps en hulpmiddelen gebruikmaakt om te zorgen dat je altijd precies in beeld hebt wat nodig is. Op die manier is het mogelijk om veel meer uit elke werkdag te halen. Laat je adviseren door specialisten om zeker te zijn dat je alles uit de mogelijkheden haalt als ondernemer.

Reacties