Sander Wijdemans
2 november 2023 19:40
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Welke inrichting voor je bedrijfsruimte heb je nodig?

Als je een bedrijfsruimte gaat inrichten, heb je natuurlijk veel verschillende meubels nodig. Niet alleen aan meubels voor het kantoor of om aan te werken, maar ook een kantine plek moet ingericht worden. Vaak zijn er bepaalde meubels waar niet direct aan gedacht wordt. We gaan je vertellen wat je zeker niet moet vergeten.

6 tips om een strak kantoor in te richten

De werkplek

Het belangrijkste op de werkvloer is natuurlijk dat het werk goed gedaan kan worden. Hierbij moet je zorgen dat de werkplekken zijn ingericht naar de taken die er gedaan moeten worden. Iemand die de hele dag achter een computer zit moet een goede bureaustoel hebben, maar iemand die veel heen en weer loopt tussen de computer en andere taken, heeft meer baat bij een sta bureau. Richt de werkplek dan ook echt in naar de wensen van de werknemer en de taken die hij uitvoert. Een goed ingerichte werkplek zal kunnen zorgen voor meer productiviteit en kan lichamelijke klachten of het ziekteverzuim verminderen. Denk dus aan ergonomie, natuurlijk licht, goede luchtvochtigheid, behaaglijke temperatuur en zorg vooral voor de juiste werkhouding.

Een plek voor persoonlijke spullen

Het is bij de meeste bedrijven niet toegestaan om persoonlijke spullen, zoals je telefoon of tas, mee te nemen op de werkvloer. Dit zijn spullen die je alleen mag gebruiken in je pauze. Het is dan voor medewerkers wel zo fijn als deze spullen of een veilige plek opgeslagen kunnen worden.  Hiervoor kun je een lockerkast kopen waar iedereen zijn spullen op kan bergen. Iedere werknemer krijgt een eigen lockerkast met een code of sleutel. Hier kunnen persoonlijke spullen opgeborgen worden zodat ze veilig zijn en niet over de werkvloer slingeren. Dit kunnen zowel spullen zijn zoals een telefoon gedurende de werkdag, maar ook werkbenodigdheden die ze niet mee naar huis nemen aan het eind van de dag, zoals werkschoenen of een veiligheidshesje.

De kantine

Tijdens een werkdag is het ook belangrijk dat een werknemer even van zijn vaste werkplek af kan om pauze te nemen. Door een fijne kantine in te richten nodig je de werknemers echt uit om pauze te houden in de kantine en niet om pauze te houden op hun werkplek. Zo kunnen ze echt even hun gedachten van hun werk los maken. Zorg voor grote tafels, waardoor medewerkers makkelijker bij elkaar gaan zitten en ook voor genoeg stoelen. Het grote voordeel van grotere tafels is dat er minder snel groepsvorming ontstaat en iedereen sneller bij andere medewerkers dan hun eigen afdeling gaat zitten. Zo kan iedereen plek nemen, kan er gepraat worden met andere medewerkers en afdelingen en kan er in de pauze echt even een moment van rust en ontspanning genomen worden. De kantine mag niet lawaaierig, stoffig of donker zijn.  Een fijne kantine kan dan op deze manier weer zorgen dat de medewerkers zich opladen en daarna weer een stuk productiever aan het werk kunnen gaan.

Reacties