Sander Wijdemans
2 mei 2022 19:36
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De kracht van website onderhoud

Als eigenaar van een website weet je dat het up-to-date houden van je site essentieel is. Maar het bijwerken van je website kan veel werk zijn, en het is gemakkelijk om dingen te laten schieten. Hier zijn drie tips die jou zullen helpen om je website up-to-date en goed werkend te houden.

De kracht van website onderhoud

1. Update de inhoud van de site

Het bijwerken van de inhoud van je website is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je website goed te laten lopen. Je moet de site regelmatig bijwerken met verse, nieuwe en relevante content om je bezoekers betrokken te houden en terug te laten komen voor meer. Dit kan een hoop werk zijn, maar het is het op de lange termijn waard.

2. Voer een malware scan uit om te controleren op veiligheidsrisico’s

Het uitvoeren van een malware scan is een belangrijke stap om de website veilig te houden tegen veiligheidsrisico’s. Malware kan je site infecteren en schade toebrengen aan de computers van de bezoekers, dus het is essentieel om jouw site te scannen op tekenen van malware en deze indien nodig te verwijderen. Er zijn veel verschillende malware scanning tools beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die voor jou geschikt is. Er zijn ook webdesign bureaus die dit voor jou kunnen uitvoeren.

3. Controleer op gebroken links en verouderde pagina’s

Gebroken links en verouderde pagina’s kunnen een groot probleem zijn voor website-eigenaren. Als je je site niet regelmatig controleert op deze problemen, kunnen je bezoekers een slechte ervaring opdoen.

Gebroken links kunnen er namelijk voor zorgen dat bezoekers op een pagina blijven hangen zonder dat ze verder kunnen, en verouderde pagina’s kunnen je site een gedateerd uiterlijk geven. Beide problemen kunnen worden voorkomen door regelmatig te controleren op gebroken links en verouderde pagina’s en deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Er zijn veel verschillende manieren om te controleren op gebroken links en verouderde pagina’s, dus kies de manier die het beste bij jouw behoeften past. Je kunt een plugin voor WordPress gebruiken, of je kunt een online tool zoals Broken Link Checker gebruiken.

Overweeg ook misschien om iemand in te huren om jouw wordpress onderhoud te doen – het kan namelijk erg tijdrovend zijn. Maar effectief webdesign zal jou op de lange termijn veel tijd besparen!

Reacties