Wouter Blom
26 juni 2015 10:04
door Wouter Blom
Categorie:
Marketing

Whiteboard Friday pagina: Leer SEO nu met de instructie video’s gesorteerd op onderwerp!

Whiteboard Friday

Kijk jij ze ook iedere vrijdag? De Whiteboard Friday video’s van Rand Fishkind op Moz. Iedere week weer begint een nieuwe leerzame Whiteboard Friday met de kenmerkende woorden ”Howdy, Moz fans, and welcome to another edition of Whiteboard Friday”.

Wat maakt deze video’s zo populair? Als eerste zitten de video’s goed in elkaar. Het beeld is scherp en het geluid helder. Daarnaast zijn ze zeer informatief en uniek. Zeker op het gebied van SEO lijkt het soms alsof iedereen over hetzelfde schrijft. Toch weet Moz zich steeds weer te onderscheiden met een nieuw en verassend onderwerp.

Ook de timing zal een rol spelen. Zoals de naam al doet vermoeden, komen deze video’s iedere vrijdag online. Ongeveer rond 10 uur verschijnt er een nieuwe Whiteboard Friday. Hierdoor weten bezoekers precies waar ze aan toe zijn.

Oude Whiteboard Fridays bekijken?

De laatste video bekijken is altijd aan te raden. Wil je oudere video’s van een bepaalde onderwerp terug zien, bijvoorbeeld alle Whiteboard Fridays over keyword research, dan wordt het lastig. Op het blog zijn er 2 manieren om te filteren. Je kunt Whiteboard Friday als categorie kiezen. Je krijgt dan Whiteboard Fridays van alle categorieën te zien. Of je kunt op onderwerp categoriseren, zoals op keyword research. In dit geval krijg je ook berichten van andere schrijvers te zien. Ook niet helemaal wat je wilt.

Wij van zoekmachine marketing bureau Stramark vonden dat dit gemakkelijker zou moeten. Mensen die met Whiteboard Friday video’s meer willen weten over bijvoorbeeld zoekmachines moeten dat snel en eenvoudig kunnen doen. Of iemand die pas begonnen is met SEO. Voor hem zou het handig zijn als alle video’s op volgorde staan. Beginnend met de basis en zo steeds uitgebreider tot advanced SEO. Hierdoor wordt de drempel om online marketing te leren een stuk lager.

Daarom hebben wij de Whiteboard Friday pagina gemaakt. Op deze pagina vind je alle video’s sinds 2013. Allemaal op onderwerp gecategoriseerd. Om de video’s te bekijken hoef je de pagina niet te verlaten. Zo kan je snel meerdere video’s bekijken die jij interessant vindt.

Whiteboard Friday videos op de Whiteboard Friday Pagina

SEO leren in 24 uur?

Ben je net begonnen met SEO of wil je gaan beginnen? Dan is deze pagina zeker aan te raden. Bekijk alle video’s van boven naar onder. Alle video’s staan op de juiste volgorde. Je start als beginneling en eindigt als SEO expert. Hoe? De eerste video’s zullen de basis van SEO bespreken om je op weg te helpen. Daarna komen de keywords aan bod, deze zullen een belangrijk onderdeel zijn van SEO technieken die later gebruikt zullen worden.

Als je weet op welke zoekwoorden je wilt ranken, begin je met de on-page en user experience optimalisatie. Dit kun je doen met content, en bloggen in het bijzonder.

Als je dit voor elkaar hebt kun je met advertenties de eerste bezoekers naar je website halen. Het voordeel van de betaalde resultaten is dat je snel kan meten welke zoekwoorden conversies opleveren. Om meer uit je advertenties te halen wordt aangeraden om aan conversie optimalisatie te doen.

Als je wilt dat jouw website organisch hoog komt, dan zal je moeten weten hoe zoekmachines werken. Ook de psychologie achter marketing speelt een rol.

De volgende stap is advanced SEO, hierbij komen technical SEO, events, local SEO en linkbuilding speciaal aan bod. Social media kan tegenwoordig niet meer los gezien worden van SEO. Het kan je helpen om promotie te maken voor je content. Heb je video´s of afbeeldingen? Ook die kun je gebruiken voor SEO.

Ook op het gebied van consulting zijn er Whiteboard Friday video’s te vinden. Als laatste vind je nog een aantal video’s over reporting.

Benieuwd? Bezoek onze Whiteboard Friday pagina en begin vandaag nog met het leren van online marketing.


Reacties