Priscilla-Fleur Hellemons
2 oktober 2015 13:16
door Priscilla-Fleur Hellemons
Categorie:
MKB-nieuws

Digitaal Incassomachtigen: In Nederland ontwikkelde e-Mandates oplossing gelanceerd!

Digitaal Incassomachtigen is een door de gezamenlijke banken in Nederland ontwikkelde e-Mandates oplossing. De toonaangevende Payment Service Provider Buckaroo lanceert als eerste Digitaal Incassomachtigen zodat incasso’s, ofwel SEPA Direct Debits, kunnen worden verrijkt met de digitale handtekening van de consument.

Door dit initiatief is het mogelijk om snel en effectief de authenticatie van de consument te kunnen doen. Dit levert veel gemak, een hogere conversie én het voordeel van een verminderd terugboekrisico op.

Hoe werkt digitaal incassomachtigen?

Digitaal Incassomachtigen werkt herkenbaar voor de consument. Deze bevestigt de afspraak om zijn betaalverplichting te voldoen met Digitaal Incassomachtigen binnen zijn eigen bekende internetbankieromgeving. Hiermee kan de consument de gehele machtiging voor de betaling herkenbaar, snel en online afhandelen. Buckaroo verzorgt en faciliteert het proces en biedt daarnaast ook de mogelijkheid aan incassanten om de Digitale Incassomachtiging op te slaan en in te zien. Simpel en effectief.

“Als expert op het gebied van factureren en het versimpelen van betaalprocessen heeft Buckaroo actief deelgenomen aan een klankbordgroep met vertegenwoordigers van banken en toekomstige gebruikers. Wij vinden het van belang om de betaalprocessen voor onze merchants zo effectief en betrouwbaar mogelijk in te richten en af te handelen en zien dat Digitaal Incassomachtigen een eenduidige en veilige oplossing is om een incasso te machtigen.” aldus Frank Jongenotter. Frank is projectmanager bij Buckaroo en inhoudelijk nauw betrokken bij de opzet van Digitaal Incassomachtigen.

Voordelen met digtaal incassomachtigen voor incassanten:

  • Meer zekerheid en rendementsverbetering door afname van het terugboekrisico
  • Volledige digitale afhandeling en authenticatie
  • Wordt door alle grootbanken in Nederland ondersteund en aangeboden
  • Rekeningnummer is altijd correct dankzij verificatie bij de bank
  • Controle op een eventuele incassoblokkade vindt direct plaats
  • Zowel voor lopende als nieuwe incassotrajecten aan te bieden
  • Een kopie van de Digitale Incassomachtiging kan bij Buckaroo worden opgeslagen. Eigen (papieren) administratie is hierdoor niet meer nodig.

Digitaal incassomachtigen gelanceerd door Buckaroo
Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Neem dan contact met op met Buckaroo via telefoonnummer 030 – 711 50 10 of stuur een email.

Reacties