Redactie
25 april 2023 08:47
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Dit zijn de opties wanneer het kantoor te klein wordt

Stel, je bedrijf groeit flink. Dan kan het zomaar zijn dat je kantoor ineens te klein wordt. Wanneer het kantoor te klein wordt, kan dit problemen opleveren voor de productiviteit en het welzijn van de werknemers. Iets wat je uiteraard wilt voorkomen! Er zijn verschillende opties om dit probleem op te lossen. In deze blog bespreken we ze.

Verhuizen naar een groter kantoor

Als het budget het toelaat, kan het verhuizen naar een groter kantoor de beste optie zijn. Dit biedt meer ruimte voor de werknemers en kan ook de mogelijkheid bieden om nieuwe faciliteiten toe te voegen, zoals een vergaderruimte of een kantine. Dit kan natuurlijk erg veel kosten meebrengen. Je kunt bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker als Swishfund extra financiële middelen aanvragen voor een nieuwe locatie voor je kantoor.

Opnieuw inrichten van de bestaande ruimte

Een andere optie is om de huidige ruimte opnieuw in te richten. Door het toevoegen van scheidingswanden of het reorganiseren van werkstations kan er meer ruimte worden gecreëerd. Dit kan een kosteneffectieve oplossing zijn, maar het kan de werknemers ook beïnvloeden als de herinrichting niet goed wordt uitgevoerd.

Thuiswerken

Als het werk dat wordt gedaan het toelaat, kan thuiswerken een goede optie zijn. Dit kan de kosten voor het huren van extra ruimte verminderen en het kan ook de flexibiliteit van de werknemers vergroten.

Co-working

Co-working is een populaire optie geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar extra ruimte. Dit kan het delen van een ruimte met andere bedrijven of individuen inhouden, waardoor kosten kunnen worden bespaard en ook nieuwe mogelijkheden kunnen worden geboden voor samenwerking en netwerken. 

Tijdelijke oplossingen

Als het huren van extra ruimte niet binnen het budget past, zijn er tijdelijke oplossingen die kunnen worden overwogen, zoals het gebruik van opslagruimte of het huren van een tijdelijke kantoorruimte. Dit kan ook een goede optie zijn als er slechts tijdelijk extra ruimte nodig is.

Conclusie

Wanneer het kantoor te klein wordt, zijn er verschillende opties beschikbaar om dit probleem op te lossen. Het verhuizen naar een groter kantoor, het opnieuw inrichten van de bestaande ruimte, thuiswerken, coworking en tijdelijke oplossingen zijn enkele van de mogelijke oplossingen.

Reacties