Sander Wijdemans
24 oktober 2022 14:30
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Duurzaam verpakkingsmateriaal: kartonnen dozen

Wanneer je een pakket hebt besteld, kan het haast niet anders dan dat het geleverd wordt in een kartonnen doos. Dat karton zo veel wordt ingezet voor verpakkingen, is niet voor niks: karton is een super milieuvriendelijke verpakking. De reden hiervoor is dat in Nederland het (golf)karton namelijk voor meer dan 90(!)% bestaat uit gerecycled papier. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, wat de duurzaamheid ook weer bevordert. Nog een voordeel: karton kan na gebruik zelf óók weer gerecycled worden. Veel retailers en consumenten hebben zelf ook in de gaten dat karton goed recyclebaar is: maar liefst 95% van alle retailers recyclet hun karton en ruim 73% van de consumenten doet dit ook.

Duurzaam verpakkingsmateriaal kartonnen dozen

Ideale verpakking op maat

Kartonnen dozen hebben nog veel meer redenen waarom het een goede basis is voor milieuvriendelijke verpakkingen. Dit omdat karton ideaal is on iets op maat te verpakken: een kartonnen doos kan in elke maat of vorm gesneden, gelijmd, geplakt en gebonden worden. Kartonnen dozen zijn dus extreem aanpasbaar. Zo kun je haast ieder product in een kartonnen doos vervoeren, verpakken of opslaan: van boeken tot kleding en van schoenen tot woonaccessoires.

Omdat een kartonnen doos een verpakking op maat is, neemt de doos met inhoud minder ruimte en dus lucht in, wat betekent dat er minder transport plaatsvindt en er dus ook minder CO2-uitstoot vrijkomt. Nog een reden die bijdraagt aan minder CO2 uitstoot, is dat kartonnen dozen erg licht van gewicht zijn. Dit zorgt er ook voor dat ze gemakkelijker te vervoeren zijn van plek A naar plek B.

Maximale bescherming

Maar niet alleen is een kartonnen doos op maat goed voor het milieu, het is ook een stevig verpakkingsmateriaal. Zo is een kartonnen doos zeer geschikt voor bijvoorbeeld producten die zijn besteld via een webshop en verzonden moeten worden. Kartonnen dozen kunnen je producten maximaal beschermen, wat ervoor zorgt dat niet alleen jij, maar ook de klant profiteert van alle voordelen van schadevrije goederen. De klant is tevreden met de goede service en een heel product, als leverancier pak je de volledige winst doordat je goederen vrij zijn van schade.

Bestel in pallets, bespaar inkoopkosten

Wanneer je de perfecte kartonnen doos hebt gevonden, is er bij de meeste varianten de optie om de dozen in een pallet voorraad af te nemen. Wanneer je in één keer een hele pallet aan dozen afneemt, kan de prijs flink omlaag schieten, wat voordelig is voor je portemonnee. Overweeg dus om zo veel mogelijk verpakkingen te bestellen in één keer: dit zal erg schelen in de inkoopkosten!

Reacties