Gastblogger
16 mei 2013 12:05
door Gastblogger
Categorie:
Marketing

Bedrijfsfilm of Video gebruiken voor uw bedrijf? Handige uitleg en tips hier!

De hype dat we van elkaar willen weten wie we zijn en wat we doen is enorm toegenomen denk aan Facebook, Twitter en LinkedIn. Door Social Media krijgen we een steeds persoonlijker beeld van elkaar maar hoe zit het met bedrijven?

Maak een goede bedrijfsfilm of film over het product

Bedrijfsfilm of video voor bedrijven.Vanuit onze ervaring denken wij dat een bedrijfsfilm best wat persoonlijker en minder formeel kan. Mensen willen tenslotte echt contact met u en niet met een logo, bovendien draagt video een enorme bijdrage aan Marketing.

De ervaring leert dat je een korte bedrijfsportret veel vaker bekijkt en veel makkelijker aan anderen laat zien. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je bedrijfsportret via Social Media delen. Denk hierbij vooral aan YouTube. Het tweede social media netwerk in Nederland met ruim 7 miljoen gebruikers in Nederland!

Niemand houd ervan om (grote) stukken tekst te lezen maar een video kijken is heel toegankelijk zo blijkt. Daar zijn er in ieder geval een hoop mensen voor in.

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm of bedrijfsvideo?

Door een bedrijf persoonlijk voor te stellen en kennis te laat maken met klanten door middel van een portret. Dat is dus geen standaard bedrijfsfilm. Met een duidelijk portret vanuit de derde persoon krijgen klanten meer vertrouwen in het bedrijf.

Ieder bedrijf is anders. Laat zien waarin uw bedrijf, website of webwinkel zich onderscheidt van uw concurrenten:

– Laat uw specialisme of verschillende specialisaties zien.
– Licht enkele of, indien mogelijk, alle USP’s toe.
– Wissel gesprek of interview gedeeltes af met een videorondleiding door het bedrijf.
– Laat verschillende USP’s en producten door verschillende personen uit uw bedrijf toelichten.

Uiteraard geldt hier wel dat het beeld en geluid daarbij van hoge kwaliteit dient te zijn. Ga dus niet met een eigen cameraatje aan de gang. Een bedrijfsfilm is er voor eeuwig en zal zeer uitgebreid toegepast worden in uw marketing. Daarom een kleine investering doen in kwaliteit om ook zo uw bedrijf weer te onderscheiden van uw concurrenten.

Vooral korte video’s zijn in veel Social Media netwerken zeer goed te gebruiken en te delen. Wanneer u dus een lange bedrijfsfilm of productvideo heeft laten maken is het verstandig oom ook een bewerkte korte video hiervan te hebben zodat u het beeldmateriaal op allerlei verschillende manieren binnen uw marketingmix kan gebruiken. Hiermee is de kleine investering nog beter verantwoord.

Voorbeeld van een goede presentatie met korte video

Om het bovenstaande nog verder toe te lichten laat ik u hieronder een voorbeeld zien van een korte video waarin middels interview een onderneemster zichzelf, haar stijl en werk voorstelt. Mooie setting, hoge kwaliteit en persoonlijk karakter komen hierin als voorbeeld goed naar voren.

Voor meer voorbeelden kijkt u hier.

Heeft u een start gemaakt maar geen idee welke Social Media u het best gebruikt. Kijk dan bij “Video inzetten op Social Media: welk video platform kiezen?“.

Reacties