Sander Wijdemans
22 november 2023 12:51
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Gehoorbescherming op maat tegen harde geluiden

In het dagelijks leven krijg je te maken met veel geluiden. Of je je nu in de drukte van metro’s of treinen begeeft of hinder ondervindt van luide gesprekken op het werk, lawaai en harde geluiden zijn overal. Om je goed te kunnen concentreren of om niet overprikkeld te raken, bieden oordoppen op maat uitkomst. Met juist afgestelde oordoppen kun je overmatige geluiden dempen en zelf het geluid filteren. Hiervoor kun je otoplastieken inzetten, die geheel op jouw oren en gehoorgang zijn afgesteld. Vaak worden standaard oordoppen hiervoor gebruikt, maar laten deze alsnog veel geluid door. Voor de juiste balans, rust en bescherming kies je voor otoplastieken op maat. Met de juiste materialen wordt een passende gehoorbescherming vormgegeven, die harde geluiden eenvoudig buiten houden.

Gehoorbescherming op maat tegen harde geluiden

Op maat gemaakt otoplastieken

Geen oor is hetzelfde. Doordat de gehoorgang voor iedereen anders is, zul je met standaard oordoppen niet ver komen. Je loopt hiermee kans dat er lekkage optreedt. Dat wil zeggen dat er geluid langs de oordoppen loopt met het risico dat je gehoor alsnog wordt overdonderd door harde geluiden. Met op maat gemaakte otoplastieken wordt rekening gehouden met de vorm van het oor en zul je effectiever geluiden buiten kunnen houden. Bovendien wordt het draagcomfort vergroot, waardoor de oordoppen geen pijn doen tijdens het dragen. Er zal geen ongewenst geluid meer langs de oordoppen lekken. Met gehoorbescherming op maat zorg je ervoor dat er een optimale sluiting is. Maatwerk is belangrijk om het meest profijt uit de otoplastieken te verkrijgen. Geplaatste filters in de otoplastieken komen op de juiste plek te liggen en zorgen voor een uitstekende demping tegen schadelijke geluiden.

Materialen voor gehoorbescherming

Otoplastieken worden uit verschillende materialen gemaakt. Om een optimale pasvorm te realiseren, kun je kiezen uit materialen als siliconen of acrylaat. Deze materialen zijn in verschillende hardheden verkrijgbaar, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De siliconen modellen zitten uitstekend, ondanks de stroeve structuur. Ze bewegen alsnog optimaal mee met het oor, waardoor je nauwelijks door hebt dat je ze draagt. Wel nemen siliconen gemakkelijk stof en vuil op, waardoor het belangrijk is om deze regelmatig goed schoon te maken. Met acrylaat is een nog sterkere demping te behalen. Dit materiaal is hard en glad en wordt met een 3D configurator eenvoudig op de gehoorgang aangepast. Ze zijn eenvoudig in en uit het oor te nemen. Beide materialen bieden optimale bescherming tegen harde geluiden en zullen zorgen voor aangenaam draagcomfort.

Duurzaam gebruik van oordoppen

Met otoplastieken kies je voor oordoppen op maat die lang meegaan. Door reguliere, standaard oordoppen te kopen, bereik je niet de gewenste resultaten. Daarnaast zul je deze binnen een jaar weer moeten weggooien en vervangen voor nieuwe. Door gehoorbescherming op maat te kiezen, voorkom je duurkoop. De otoplastieken vormen zich naar je gehoorgang, waardoor je oren beschermd zijn tegen harde geluiden. Ook blijven ze langer goed, doordat ze geheel naar je oren zijn afgestemd. Vervanging zal hierdoor niet nodig zijn, waardoor otoplastieken duurzaam in gebruik zijn.

Reacties