Hans van Schip
7 februari 2014 08:48
door Hans van Schip
Categorie:
Uncategorized

Google Statement rond Olympische Spelen Sotchi en mensenrechten!

Google maakt met de nieuwe Olympische Google Doodle een zeer duidelijk statement en dat zijn we niet gewend van de populaire zoekmachine. Wat is er aan de hand?

Iedere dag als we voor het eerst op Google komen is het altijd een verassing wat de Doodle, de afbeelding, bij het zoekvenster zal zijn. Google’s team is hier heel creatief in en heeft al vaak hele leuke en aparte Google Doodle’s laten zien. Zo schreven we hier vorig jaar nog over de mooie kroningsdag Google Doodle.
Zoals gezegd zijn de afbeeldingen altijd goed gevonden en leuk en creatief gemaakt, maar echt duidelijke statements maakt Google nooit.

Vanmorgen echter blijkt er een uitzondering gemaakt te zijn door Google want bij openen valt direct de regenboog gekleurde balk met de Olympische sporten op en is er bovendien tekst bij te lezen die niets onduidelijks heeft.
Oordeel zelf:

Google Doodle Olympische Spelen Sotchi

Opmerkelijke Google Doodle met duidelijk statement

Welk statement maakt de Google Doodle van Sotchi 2014?

Officieel hebben wij op dit moment nog geen verklaring van Google zelf gezien. Een aantal dingen valt ons echter toch direct op in deze Doodle.

Regenboog

Normaal gesproken gebruikt Google voor de Doodle’s haar eigen Google kleuren of de kleuren die bij het onderwerp horen. In dit geval is dat niet zo.

De kleuren in de zeer prominent aanwezige grote balk boven het venster zijn niet de kleuren van de Olympische ringen of die van Google zelf. Wij zien hier duidelijk de kleuren van de regenboog in. Toeval?
Het is wel zo dat de kleurenreeks op de officiële website van Sochi 2014 ook wat van de regenboog wegheeft en dat zie je ook terug in de outfits van de Russische sporters. Er zijn in beide gevallen echter meer kleuren gebruikt en de volgorde van de kleuren is ook niet zoals in een regenboog. Google heeft de kleuren wel juist en als de regenboog weergegeven. De gelijkenis met de site zal daarom niet als verklaring gegeven kunnen worden.

Statement mensenrechten in tekst

De Doodle’s zijn eigenlijk altijd tekeningen en niet voorzien van tekst. Nu is er wel een tekst onder de zoekbalk opgenomen en die laat weinig aan de fantasie over. Het gaat over mensenrechten en in combinatie met de regenboog laat de bedoeling weinig te raden over.

Een opmerkelijk statement van de zoekmachine dat zeker goed ontvangen zal worden. Wij zeggen Go Google 😉
Wat denken jullie van de Google Doodle?
Is het statement inderdaad overduidelijk?

Benieuwd naar de reacties!

Reacties