Sander Wijdemans
6 februari 2024 16:53
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Het belang van goede werkkleding

Wanneer je een bedrijf hebt, of werkzaam bent in de bouw of bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid hebt voor een groot magazijn, is het belangrijk dat jij en je werknemers goede werkkleding dragen. Niet alleen kun je tijdens je werkzaamheden smerig worden, goede werkkleding biedt ook een stukje veiligheid. Dit is de essentiële werkkleding en daarom is het zo belangrijk dat je het draagt!

Het belang van goede werkkleding

Werkschoenen

Goede werkschoenen, zoals van werkschoen.nl, zitten niet alleen lekker tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, maar voorkomen ook nog eens een heleboel vervelende ongevallen en verwondingen. Ten eerste hebben de zolen van werkschoenen een behoorlijk diep profiel. Als je op plekken werkt waar vloeistoffen als water en olie nogal eens de grond kunnen bevuilen, voorkom je met een goede werkschoen dat je valt. Bovendien hebben werkschoenen een vrij dikke zool, waar een spijker niet zomaar doorheen komt en zorgen werkschoenen voor een gezonde houding tijdens het lange staan en lopen, waardoor je gezondheidsproblemen op lange termijn kan voorkomen.

Werkbroeken

Als je in de bouw werkt, kan het verstandig zijn om een goede werkbroek aan te schaffen. Als je veel op je knieën moet zitten, zijn de knieën van een gewone spijkerbroek binnen no time versleten. Dat is niet alleen zonde voor je broek, maar het kan ook vervelende schaafwonden veroorzaken en in sommige gevallen op lange termijn ook inwendige knieblessures. Een goede werkbroek is gemaakt van een wat dikkere stof die in sommige gevallen zelfs nog dikker is op de knieën. Niet elke week een nieuwe broek kopen en ook geen vervelende wonden op je knieën dus.

Handschoenen

Als je met machines aan de slag gaat, kan het een goed idee zijn om goede dikke werkhandschoenen te dragen, die voorkomen dat je je handen per ongeluk verwondt. Ook als je veel met hout in de weer bent is het dragen van handschoenen een goed idee, anders zit je binnen de kortste keren onder de splinters. Een werkhandschoen moet goed passen en niet te veel kreuken wanneer je je hand samenknijpt. Als dat wel het geval is kun je tijdens het werken vervelende blaren op je palmen en tussen je vingers ontwikkelen.

Een helm

Tot slot: als jij of je werknemers werkzaam zijn in lage ruimtes of op plekken waar je het risico loopt om te vallen of dat er iets op je valt, is het verstandig om een helm te dragen. Ga voor een helm die je met een riempje onder je kin vast kunt klikken, zodat in het geval van een val je hoofd ook beschermd is. Als werkgever is het een goed idee om een helm verplicht te stellen, omdat werknemers nogal eens laks kunnen zijn in het dragen van een helm.

Reacties