Sander Wijdemans
26 maart 2024 17:00
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe ga je om met afvalvraagstukken?

Goede verwerking van afval is belangrijker dan ooit. Als ondernemer moet je aan allerlei regels voldoen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, maar het brengt ook veel zorgen met zich mee. Hoe moet je bijvoorbeeld bepaalde afvalstromen op een goede manier verwerken? Wat heb je hiervoor nodig en hoeveel gaat dit kosten? Het is dus zeker ook interessant om eens te bekijken hoe je met bepaalde afvalvraagstukken moet omgaan. Zeker wanneer je in een situatie komt die niet vaak voorkomt in jouw bedrijf, is het belangrijk om te weten hoe je dit aanpakt.

Hoe ga je om met afvalvraagstukken

Zorgen voor een container

De beste manier om afval af te voeren is een container huren. Daarmee zorg je dat je direct de volledige hoeveelheid afval op de juiste manier kan afvoeren. Het is ook nog eens zo dat er veel verschillende soorten containers op de markt zijn. Dit is een goede zaak, want juist om afval goed af te voeren is het juiste soort container nodig. Wel betekent dit dat je een aantal vragen voor jezelf zal moeten beantwoorden om er zeker van te zijn dat je de materialen die je kwijt wilt ook echt op de goede manier verwerkt.

Het soort container

Het is in de eerste plaats belangrijk om je af te vragen welk soort container je nodig hebt. Dit bepaal je aan de hand van het soort materiaal waar het om gaat. Zo is bij een verbouwing bijvoorbeeld een container voor grofvuil of een container voor hout wel heel aantrekkelijk. Ga je ook echt slopen? Dan kan naast een container voor hout ook een container voor puin of steen van waarde zijn. Het hangt maar net af van het soort afval dat je af te voeren hebt. Dat is bovendien ook niet het enige wat een rol speelt in de keuze.

Het formaat van de container

Het volgende waar je naar kijkt is de hoeveelheid afval die je af te voeren hebt. Aan de hand daarvan kan je het formaat van de container bepalen. Soms heb je een hele grote container nodig. Soms is meer flexibiliteit gevraagd en is een rolcontainer huren een beter idee. Op die manier kan je het afval ook gemakkelijk weggooien op de plek waar het geproduceerd wordt. Dit is een belangrijke factor in het succes van het verwerken van afval op de juiste manier. Ook daarom is het zoeken van de juiste container een belangrijke stap.

De extra mogelijkheden bekijken

Het is ook belangrijk om alle mogelijkheden die je hebt met containers goed te verkennen. Wanneer je bijvoorbeeld losse materialen in de container gooit omdat je voor een nieuwe bedrijfsinrichting kiest, dan wil je niet dat die gaan rondslingeren en er ongelukken van komen. Dan is bijvoorbeeld kiezen voor een dichte container een heel goed idee. Je kan er op die manier zeker van zijn dat niemand bij de materialen kan komen. Er zijn nog veel meer extra mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Zorg dus dat je ook dit allemaal op een rij hebt voor je eraan begint.

Reacties