Redactie
18 oktober 2023 08:49
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kies je nu het juiste gereedschap?

Jij bent een echte professional in je vak. Je kent je gereedschap door en door en hebt altijd het juiste gereedschap binnen handbereik voor elke klus. Je investeert doordacht in kwalitatief hoogwaardig materiaal, omdat je zelf ook kwaliteit levert. Aangezien je dagelijks met je gereedschap werkt, hecht je veel waarde aan gebruiksgemak, veiligheid en betrouwbaarheid. Je vertrouwt op professioneel gereedschap van gerenommeerde merken. Dat is voor jou van groot belang, en je neemt de tijd om alles goed te overwegen voordat je nieuw gereedschap aanschaft. Zo doe je dat!

Kies voor een merk

Als vakman weet je dat de kwaliteit van je gereedschap cruciaal is. Goed gereedschap maakt je werk niet alleen gemakkelijker, maar het zorgt er ook voor dat je veilig kunt werken en dat je projecten betrouwbaar en duurzaam zijn. Daarom is het slim om te investeren in gereedschap van bekende merken van mastertools.nl. Merken van dit soort webshops hebben al lange tijd een sterke reputatie voor kwaliteit en bieden gereedschap dat lang meegaat en waarop je kunt rekenen.

Let op de veiligheid

Veiligheid is de absolute prioriteit als het gaat om werken met gereedschap. We willen allemaal ongelukken vermijden, en daarom is het van groot belang om te letten op keurmerken die de veiligheid garanderen. Een keurmerk zoals GS, wat staat voor ‘Geprüfte Sicherheit’ (geteste veiligheid), betekent dat het gereedschap strenge veiligheidseisen heeft doorstaan. Bovendien zijn keurmerken zoals CE, VDE en TÜV indicatoren dat het gereedschap voldoet aan de EG-Veiligheidsrichtlijnen. Dus wanneer je gereedschap aanschaft, kijk dan of deze keurmerken aanwezig zijn.

Let op het materiaal

De kwaliteit van het materiaal waaruit gereedschap is gemaakt, heeft een enorme impact op hoe goed het presteert en hoelang het meegaat. Handgereedschap dat van gehard staal is gemaakt, is vaak de beste keuze. Je kunt het herkennen aan het keurmerk HSS, wat staat voor ‘High Speed Steel’. HSS is een topklasse staallegering die bestand is tegen slijtage en langer meegaat dan gewoon werktuigstaal (WS). Hoewel HSS-gereedschap misschien iets duurder is, is het zeker de investering waard vanwege de hoge kwaliteit die het biedt.

Check de handgreep

De handgreep van gereedschap is echt belangrijk om op te letten. Je gebruikt je gereedschap vaak en wilt dat het prettig in de hand ligt en veilig is om mee te werken. Sommige goedkope gereedschappen hebben handgrepen die snel loskomen, wat gevaarlijk kan zijn. Daarom is het slim om te kiezen voor gereedschap met stevige handgrepen gemaakt van metaal, hout of kunststof. Dat zorgt voor een comfortabele grip en verhoogt de veiligheid tijdens gebruik. En heb je gereedschap op het oog dat goed lijkt? Test het dan eerst even uit (of kijk naar reviews).

Reacties