Sander Wijdemans
20 mei 2021 16:42
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe zorg je voor een duurzaam kantoor?

#Advertorial

Tegenwoordig is iedereen wel een beetje bezig met duurzaam leven. Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Veel bedrijven willen toch wel uiteindelijk duurzamer worden op zoveel mogelijk vlakken. Een makkelijke eerste stap is het zorgen voor een duurzaam kantoor. Wil je weten hoe je dit voor elkaar kan krijgen? Lees dan snel hieronder verder.

De levensduur van kantoormeubilair

Om voor een duurzamer kantoor te zorgen, is het belangrijk dat je kijkt naar de levensduur van het kantoormeubilair dat je aan wil schaffen. Hoe langer de levensduur is, hoe duurzamer het is. Vaak blijft kantoormeubilair na die tijd ook nog goed als je er goed mee omgaat. Het is mogelijk om de kantoormeubelen nieuw te kopen, maar je kan er ook kiezen voor kantoormeubilair huren.

Om te bepalen welk soort kantoormeubilair bij het bedrijf en de werknemers past, is het aan te raden om te kijken naar hoe het kantoormeubilair wordt gebruikt. Dit zegt namelijk veel over de levensduur van het kantoormeubilair. Kies daarom voor goede kwaliteit kantoormeubilair dat duurzaam wordt gemaakt. Zo ben je al een stapje verder bij een duurzaam kantoor.

Let op de energie

Verlichting hoeft niet altijd aan te staan. Al helemaal niet op plekken waar eigenlijk geen mensen zitten. Dit is zonde van de stroom en is niet heel duurzaam. Daarom kan je vragen aan de werknemers of zij daarop willen letten. Je kan er ook voor kiezen om automatische verlichting aan te schaffen. In dat geval gaat het licht vanzelf uit als er lang geen beweging is. Ledverlichting is in dat geval het duurzaamst. Zo bespaar je energie. Hetzelfde geldt voor andere elektrische apparaten op het kantoor. Denk aan een printer. Printers kan je op stand-by zetten zodat het energie bespaart. Als je het kantoor verlaat, zorg er dan voor dat alle lichten uitstaan en de computers ook. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook beter voor de maandelijkse energierekening.

Minder plastic of papier

Aangezien steeds meer dingen online kunnen tegenwoordig, is het misschien wel mogelijk om papier te beperken. Papier is ook niet altijd even goedkoop, dus online dingen regelen scheelt meteen geld. Probeer niet onnodig papieren af te drukken als dat niet nodig is. Ga daarom altijd eerst bij jezelf na of het wel echt nodig is. Zo zorg je voor een duurzaam kantoor op dat gebied.

Verder kan je ervoor kiezen om minder plastic en papier op kantoor te halen. Heb je een koffieapparaat op kantoor staan waar je plastic of papieren bekertjes voor gebruikt? Het is dan wellicht een idee om mokken of kopjes te gebruiken.

Reacties