Sander Wijdemans
22 januari 2024 10:33
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Kleding wordt steeds vaker online gekocht

Het online winkelen heeft sinds enkele jaren een enorme vlucht genomen. De corona pandemie en de daarmee gepaard gaande lockdowns hebben daar natuurlijk ook aan bijgedragen. Mensen vinden het wel makkelijk om vanuit huis te winkelen. De deur niet uit hoeven voor de wekelijkse boodschappen en niet door de stad hoeven slenteren van winkel naar winkel voor een nieuwe outfit is toch best wel aantrekkelijk. Bij het kopen van kleding is het alleen soms lastig om de juiste maat te bepalen. Maar een goede kledingzaak heeft maattabellen op de website zodat je zelf kunt zien welke maat je moet bestellen. Dit geldt zeker voor een webshop waar je een heren pak bestelt voor een bijzondere gelegenheid.

Kleding wordt steeds vaker online gekocht

Volop keuze in herenmode

In een online kledingwinkel voor heren heb je volop keuze. De tijd dat mannen konden kiezen uit grijs of blauw als ze een pak wilden kopen is definitief voorbij. Alle mogelijke kleuren worden aangeboden, zelfs rood en geel als je dat zou willen. Maar ook groen is erg populair, zelfs voor een trouwpak wordt deze kleur soms gekozen. Bij het uitkiezen van een trouwpak is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de bruid draagt. De jurk wordt meestal geheim gehouden tot de huwelijksdag, maar het is voor de bruidegom wel handig om de kleur te weten als de bruid niet voor traditioneel wit kiest. Want dan kan de kleur van het pak daar perfect op worden afgestemd zodat het geheel een mooi plaatje vormt.

De kwaliteit van online gekochte kleding

Misschien vraag je je af of de kwaliteit van online gekochte kleding dezelfde is als die je in een fysieke winkel vindt. Natuurlijk zijn er verschillen. Maar je kunt ook online kopen bij gerenommeerde winkels. Koop je een pak bij Henk ter Horst dan weet je zeker dat je een kwalitatief prima pak in huis krijgt. Daar kun je prima mee voor de dag komen op je huwelijk, het huwelijk van een naast familielid of bij een belangrijke zakelijke bespreking waar veel van af hangt. Ook gaan veel heren nog netjes in pak naar een sollicitatiegesprek, zeker als het om een wat hogere functie gaat. Dan wordt van je verwacht dat je je kleedt naar je functie. Bedrijven waar de directeur in een spijkerbroek loopt zijn er wel, maar dan gaat het meestal om kleine organisaties waar de sfeer sowieso informeel is.

Kosten bij retourneren

Online gekochte spullen mogen volgens de wet binnen dagen worden geretourneerd. Het gaat hier immers om ‘kopen op afstand’. Bij veel online winkels wordt een bestelling gratis verzonden. Maar wil je artikelen terugsturen dan draai je soms wel op voor de verzendkosten. Winkels doen dit om te voorkomen dat een klant van een artikel drie maten bestelt om er zo zeker van te zijn dat er in ieder geval eentje zal passen. Ook komt het voor dat kleding eenmalig wordt gedragen en vervolgens teruggestuurd. Dat laatste is natuurlijk al helemaal niet de bedoeling. Daarom worden retourzendingen goed gecontroleerd en als er vermoeden bestaat van misbruik dan krijgt de klant zijn geld niet terug.

Reacties