Sander Wijdemans
17 januari 2024 13:31
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Kunstgras leggen als alternatief voor echt gras

Kunstgras is een aantrekkelijk alternatief op echt natuurgras. Met de huidige technologische ontwikkelingen is kunstgras bovendien nauwelijks te onderscheiden van echt gras, waardoor het niet opvalt. Het kunstgras is namelijk geproduceerd met hoogwaardige garen, dat het gevoel en uitstraling geeft van echt gras. Via de website grasexpert.com kun je verschillende soorten kunstgras bestellen voor uiteenlopende doeleinden. Kunstgras kan uitstekend dienstdoen als gazon in voor- of achtertuin bij woningen. Ook kun je buitenruimtes rondom kantoren hiermee opfleuren en een gevoel van natuur creëren. Een uitstekende oplossing voor het toevoegen van meer groen, zonder dat je er verder omkijken naar hebt.

Kunstgras leggen als alternatief voor echt gras

Kunstgras in de tuin

Om je tuin met groen aan te kleden, biedt kunstgras een aantrekkelijk alternatief. Zodra de grasmatten zijn gelegd, hoef je er nauwelijks nog onderhoud aan te plegen. Je hoeft het gras niet te maaien of water te geven. Ook is er geen bemesting nodig om het gras in goede conditie te houden. Zelfs onkruid wieden behoort tot het verleden. Dit komt doordat je onder de grasmatten onderdoek legt, die geen groei van planten en onkruid toelaten. Daarentegen wordt het regenwater wel goed doorlaten, zodat er geen plassen water ontstaan. Er kan zelfs wel tot zestig liter water per minuut per vierkante meter doorheen, zodat dit wegtrekt de bodem in. De kunstgras matten blijven hierdoor in uitstekende conditie. Overige weersomstandigheden hebben evenmin invloed op de conditie van het kunstgras. Het grastapijt wordt zorgvuldig getest op UV-stabiliteit en daarop wordt tot wel 10 jaar UV-garantie geboden.

Kunstgrasmatten leggen op maat

De Grasexpert weet precies hoe kunstgras het beste kan worden aangelegd. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, kunstgras kan zorgvuldig worden geplaatst door ervaren experts. Het kunstgras wordt op rollen van twee en vier meter breed geleverd en kan per meter worden afgesneden om precies te passen in de omvang van jouw tuin. Eerst wordt er echter een drukverdeeldoek op de ondergrond gelegd, zodat er geen hobbels, gaten of oneffenheden in de kunstgrasmat ontstaan. Meerdere stroken kunstgrasmat worden met een lijmband aan elkaar bevestigd, waarna de mat zelf aan de grond wordt bevestigd met behulp van specifieke kunstgrashaken. Deze bevinden zich aan de zijkant van de kunstgrasmatten.

Doeleinden voor kunstgras plaatsen

Kunstgras kan in voor-en achtertuinen worden gelegd, maar ook voor andere doeleinden kunnen dergelijke matten worden ingezet. Zo zijn kunstgrasmatten populair in gebruik op het speel- of sportveld, op het schoolplein of op dakterrassen. Ook voor zakelijk gebruik blijken dergelijke matten uiterst toegankelijk, om een prachtige uitstraling te realiseren. Kunstgras is online bij Grasexpert aan te schaffen. Een ervaren team kan je voorzien van alle informatie en adviezen die je nodig hebt om de perfecte kunstgrasmat te kopen, die niet van echt is te onderscheiden. Kunstgras leggen verloopt op maat en volgens persoonlijke voorkeuren. Er is keuze uit diverse fraaie soorten kunstgrasmatten, voor het realiseren van een natuurgetrouwe uitstraling. Meer tips en adviezen over tuinontwerp door verschillende huis-tuin-en -interieur-specialisten vind je via de bedrijvenpagina.

Reacties