Sander Wijdemans
30 augustus 2020 14:13
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Maak thuiswerken relaxter met deze 7 tweaks

Dat de uitbraak van het coronavirus voor veranderingen heeft gezorgd in de organisatiestructuur van veel bedrijven, al niemand ontgaan zijn. Sociale afstand is hierbij het sleutelwoord. Hierdoor is de werkomgeving in veel gevallen verplaatst van kantoor naar thuis. Dit is geen probleem, mits je hiervoor de nodige voorzieningen treft. Je kunt het thuiswerken relaxter maken met deze 7 tweaks.

Maak thuiswerken relaxter met deze 7 tweaks

Van mogen thuiswerken naar thuis moeten werken

Social distancing heeft veel gevolgen voor het invullen van onze functie. In veel gevallen is er een beweging gemaakt van mogen thuiswerken naar thuis moeten werken. Een gunst van de werkgever werd een verplichting. Het kantoor werd een verboden gebied of slechts beperkt toegankelijk. 

In het begin van de corona periode was er bij veel bedrijven nog sprake van improvisatie, tegenwoordig wordt er gesproken van een nieuw normaal. Er is immers sprake van een onzekere periode waar we nog wel eens een lange tijd aan vast kunnen zitten. Het is echter een situatie waarin bedrijven ook veel nieuwe mogelijkheden ontdekt hebben of aan het ontdekken zijn. Veel bedrijven besloten dan ook een organisatieverandering door te voeren. In veel gevallen vormde het thuiswerken een belangrijk onderdeel van een nieuwe efficiënte werkwijze. De praktijk heeft geleerd dat dit goed mogelijk is, mits de faciliteiten thuis hiervoor beschikbaar zijn.

Technologische voorzieningen om thuis te kunnen werken 

Een van de belangrijkste voorwaarden om op een productieve manier thuis te kunnen werken, is de beschikbaarheid van technologische voorzieningen. De beschikbare apparatuur moet geschikt zijn voor de situatie, er moet in veel situaties gebruik worden gemaakt van andere en vaak nieuwe software diensten en de omgeving moet hiervoor wel passend zijn. De beschikbaarheid van ruimte en ergonomische kantoorvoorzieningen vormt “slechts” de eerste stap naar een geschikte thuiswerkplek. 

Dat er volop mogelijkheden zijn om deze werkplek thuis op een perfecte manier te optimaliseren bewijst de website Technika10.nl. Deze informatieve site plaatst met regelmaat artikelen die al inspiratie kunnen dienen hiervoor en helpen met het maken van overwogen keuzes hierin. Daarnaast helpen wij je hieronder op weg met 7 tweaks om het thuiswerken relaxter te maken.

Maak thuiswerken relaxter met deze 7 tweaks

  • Maak een overwogen keuze welke pc je gebruikt. Een desktop PC is krachtiger en heeft meer rekenkracht. Een laptop is makkelijker verplaatsbaar als je met meerdere personen hier gebruik van maakt. Een Chromebook kan een aantrekkelijke keuze zijn vanwege de eenvoud, snelheid en veiligheid van dat OS
  • Maak een overwogen keuze met betrekking tot je schermgrootte. Je kijkt immers een geruime tijd op je scherm. Je laptop aansluiten op TV kan dan ook een goede optie zijn en is eenvoudig te realiseren.
  • Maak een overwogen keuze met betrekking tot je connectiviteit zeker bij een verhoogd gebruik. Een bekabelde internetverbinding is een goede optie. Je kunt ook de keuze maken om extra te investeren in een goede WIFI dekking, een router, een mesh systeem of een range extender.
  • Overweeg een keuze voor ergonomische toetsenborden zoals de Microsoft Ergonomic Keyboard
  • Schaf een goede headset en webcam aan.
  • De aankoop van een docking station biedt volop aansluitmogelijkheden om te voorkomen dat je “misgrijpt”.
  • Maak gebruik van geavanceerde software en diensten om op een efficiënte manier (samen) te werken en te communiceren. Op deze manier behoort het uitvoeren van de meeste werkprocessen nog altijd tot de mogelijkheden maar wel vanaf een nieuwe (thuis) locatie.

Reacties