Hans van Schip
11 september 2013 14:00
door Hans van Schip
Categorie:
Facebook

Nieuw op Facebook: Professionele vaardigheden toevoegen aan Facebook profiel

Facebook heeft een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan het Facebook profiel. Je kan nu “professionele vaardigheden” toevoegen aan jouw Facebook profiel. Tijd voor een korte toelichting en uitleg!

Het gaat om een weinig opvallende aanpassing temeer omdat deze toevoeging voor het Facebook profiel niet speciaal door Facebook werd aangekondigd. Inmiddels is het door meerdere personen en bedrijven, natuurlijk ook bij het Bedrijven Blog, opgemerkt en zo bekend geworden terwijl Facebook zelf vooralsnog niet wil reageren.

Hoe voeg je professionele vaardigheden toe aan je Facebook profiel?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Klik allereerst bovenin jouw profiel op [Over]. Dit staat rechts van de profielfoto direct naast [Tijdlijn]. Dan opent deze pagina zich.

Bewerken Werk en opleiding op Facebook profielLinks bovenaan zie je “Werk en opleiding” staan met daarnaast de knop [Bewerken]. Klik op die knop [Bewerken]. Je ziet dan het nieuwe “Professionele vaardigheden” onderaan in die kolom staan en daar kan je jouw professionele vaardigheden invullen.

Professionele vaardigheden toevoegen:

Je kan niet zelf exact typen wat je wil toevoegen, maar moet één van de suggesties aanklikken die Facebook geeft als je begint met typen.Hoe moet je professionele vaardigheden toevoegen aan Facebook profiel Als je dat gedaan hebt, wordt deze vaardigheid toegevoegd en kan je met de volgende beginnen.

Wanneer je al de vaardigheden die je wilt toevoegen daar hebt staan klik op je op de button [Wijzigingen opslaan] direct onder het venster of gewoon op enter. Dan ga terug naar boven en klikt naast “Werk en opleiding” op [Bewerken voltooid].
Uitleg toevoegen van professionele vaardigheden aan Facebook profiel.

Waarom heeft Facebook de professionele vaardigheden toegevoegd aan het Facebook profiel?

Dit blijft natuurlijk speculeren nu Facebook zelf nog geen officiële verklaring of toelichting naar buiten heeft gebracht. Het laat zich natuurlijk wel raden.

Zo is de zakelijke tegenhanger van het “smoelenboek” erg populair. Uiteraard bedoelen we daarmee LinkedIn. Met het toevoegen van professionele vaardigheden kan Facebook beter met LinkedIn concurreren en ook onder die gebruikers weer zieltjes winnen. LinkedIn wordt tenslotte gezien als het zakelijke sociale netwerk!

Daarnaast past het bij het gehele profiel zelf en wordt het met deze toevoeging ook gewoon completer al blijven wij erbij dat het Facebook toch om de eerdere reden van concurreren met LinkedIn gaat.

Wij zijn erg benieuwd wat jij van de uitbreiding van het profiel vindt en of je het ook gaat gebruiken? Voegt deze uitbreiding met professionele vaardigheden iets toe volgens jou?
Graag zien we de meningen en antwoorden in reacties hieronder.

Reacties