Hans van Schip
8 augustus 2016 09:48
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Pokémon Go voor Bedrijven; de cijfers en mogelijkheden – Infographic

Pokémon Go lijkt nu al de meest succesvolle game ooit te worden. De cijfers spreken voor zich, zoals je in onderstaande infographic kan zien, maar wat biedt Pokémon Go voor bedrijven?

Direct na de lancering van Pokémon Go was het aantal downloads van het populaire spel al enorm. Er wordt gebruik gemaakt van augmented reality en GPS waardoor virtueel Pokémons zichtbaar zijn en vervolgens gevangen kunnen worden in de realiteit.

Bedrijven waar Pokémons gevonden worden, zien vaak een flinke stijging in het aantal klanten en gasten. Als jouw snackbar of winkel bij een PokémonStop of -Gym staat, of misschien zelfs zelf zo’n populaire plek in het virtuele spel is, dan is een flinke stijging in de omzet het gevolg. Zo is Pokémon Go voor bedrijven nu al zeer interessant om op in te spelen.

Pokémon Go voor bedrijven

De speculaties over alle mogelijkheden welke Pokémon Go voor bedrijven gaat bieden zijn al een tijdje aan de gang. Verschillende grote marketingbureaus bieden al acties aan waarbij bedrijven gebruik maken van de Pokémon Go trend.

Vanaf de start kon je een verzoek plaatsen voor een nieuwe Gym of Pokéstop locatie, maar helaas was dit al snel niet meer mogelijk, Pokémon Go Support van Niantic geeft nog steeds aan dat er momenteel geen aanvragen voor een PokéStop of Gym geaccepteerd kunnen worden.
Pokémon Go voor bedrijven: geen acceptatie aanvragen PokéStops of Gyms.
Je kan als bedrijf wel al in-app PokéCoins kopen, maar wat de App van Niantic allemaal voor gesponsorde inzet zal gaan bieden is nog niet helemaal duidelijk, wel laat dit zich natuurlijk makkelijk raden. “There is a second component to our business model at Niantic, which is this concept of sponsored locations,” vertelde Chief Executive John Hanke van Niantic tegen de Financial Times.

Met deze uitspraak zijn enkele mogelijkheden die Pokémon Go voor bedrijven gaat bieden natuurlijk overduidelijk. Wanneer deze precies beschikbaar gaan zijn dat is nog niet bekend. De op korte termijn te verwachten opties voor jouw bedrijf zijn:

  • Een Pokémon Go Gym betaald binnen je bedrijf hebben.
  • Hetzelfde principe, maar dan voor de populaire PokéStops.
  • Pokéballs, -Coins en/of Candy kopen om in bijvoorbeeld loyaliteitsprogramma’s aan te bieden.

Pokémon Go in cijfers – De infographic

Pokémon Go voor bedrijven: Opkomst en succes van Pokémon Go - Infographic

Ik wil bedrijven hier op de hoogte houden met betrekking tot de mogelijkheden met het spel. Wanneer je zelf iets vernomen hebt of weet over de mogelijkheden, laat het dan weten in een reactie of neem contact op met de redactie.

Niet bekend met Pokémon Go? Dat lijkt mij onmogelijk, maar alles over het spel lees je uitgebreid op de Pokémon Go Wikepedia pagina.

Reacties