Hannie Blokzijl
3 mei 2017 11:34
door Hannie Blokzijl
Categorie:
Direct Marketing

Reclame maken met autostickers werkt! Kijk hier hoe

#Advertorial

Heb je een bedrijf? Of ben je zzp’er of freelancer? Dan wil je voldoende klanten hebben. Reclame maken is een manier om meer mensen te trekken. Je kunt dat op verschillende manieren doen, waaronder via je auto. In dit blog besteed ik aandacht waarom autostickers een goede optie zijn en welke mogelijkheden je hebt als je een sticker op je auto wil.

Autostickers hebben als voordeel dat deze door veel mensen worden gezien. Overal waar je rijdt, is je reclame zichtbaar voor anderen. Hoe vaker ze je naam zien, hoe groter de kans dat ze deze onthouden en contact met je opnemen als ze je nodig hebben. Reclame op je auto komt ook betrouwbaar over op moment dat je bij je klanten op bezoek gaat.

Wat voor autostickers zijn er?

Wil je reclame op je auto? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt voor belettering of carwrapping kiezen. In de meeste gevallen zal je dat door een bedrijf moeten laten aanbrengen om een mooi resultaat te krijgen. Vandaar dat dat duurder is dan zelf stickers bestellen en opplakken. Wil je stickers? Dan heb je verschillende soorten die geschikt zijn. Deze soorten zijn onder te verdelen in permanente en verwijderbare stickers. Permanente stickers kunnen ook wel verwijderd worden, maar dit is lastiger. Vooral als ze al een tijd op je auto zitten. Ook zal je in de meeste gevallen last hebben van lijmresten. Met verwijderbare stickers heb je daar geen last van. Permanente stickers zijn:

  • vinylstickers
  • snijtekst stickers

Makkelijk te verwijderen stickers zijn:

  • statische stickers

Vinyl geschikt voor autostickers

Wil je een sticker op de auto zelf plakken? Dan kun je gewone vinylstickers gebruiken. Deze stickers kun je eventueel afwerken met een laminaat. Dit is een afwerklaag die over de sticker wordt aangebracht. De opdruk en de sticker zijn dan beter bestemd tegen invloeden van buitenaf. Papieren stickers zijn niet geschikt, omdat die niet waterbestendig zijn.

Snijtekst stickers zijn ook een optie

Snijtekst stickers, ook wel plakletters genoemd, zijn ook nog een mogelijkheid. Bij de meeste stickers wordt de tekst en/of afbeelding op vinyl gedrukt en daarna in een bepaalde vorm uitgesneden. Bij snijtekst stickers wordt er niets op het vinyl gedrukt, maar wordt de tekst meteen uit het vinyl gesneden. Hierdoor houd je alleen tekst over. In plaats van letters kun je ook cijfers of andere symbolen gebruiken. Doordat de tekst niet gedrukt wordt, kan de sticker maar uit een kleur bestaan. Wel kun je uit meerdere kleuren vinyl kiezen. Snijtekst stickers kunnen bijvoorbeeld mooi zijn als je alleen een URL van een website of telefoonnummer op je auto wil hebben.

Sticker op je autoruit? Neem raamstickers

Als je het liefst een sticker op je zij- of achterruit wil, kun je het beste een transparante raamsticker nemen. Door transparant vinyl te gebruiken heb je meer zicht dan met wit vinyl. Dit is niet onbelangrijk, want je moet voldoende zicht houden. Meer informatie daarover vind je op de website van infopolitie.nl. Het voordeel van raamstickers ten opzichte van andere stickers is dat je raamstickers ook aan de binnenkant van je autoruit kunt plakken. Je hebt dan geen extra afwerklaag nodig. Wel is het aan te raden om bij transparant vinyl dekwit te gebruiken, omdat de kleuren van je opdruk dan beter uitkomen. Op onze website vind je meer informatie over het gebruik van dekwit.

Verwijderbare stickers voor op je auto

Twee verwijderbare stickers die geschikt zijn om op een auto te plakken zijn statische stickers en magneetstickers. Statische stickers kun je net als raamstickers ook aan de binnenkant van je autoruit plakken. Magneetstickers kun je op je auto zelf plakken. Het voordeel van verwijderbare stickers is dat je ze er gemakkelijk af kunt halen en je naderhand geen last hebt van lijmresten. Ook kun je ze meerdere keren gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet altijd met reclame op je auto wil rondrijden.

Autostickers gaan maken

Wil je autostickers gaan maken? Meet op hoe groot het oppervlakte is waar de sticker moet komen. Aan de hand daarvan kun je dan de maat van je sticker bepalen. Je kunt verschillende dingen op je sticker drukken, zoals bijvoorbeeld:

  • bedrijfsnaam en/of – logo;
  • telefoonnummer;
  • URL van je website;
  • URL’s van social media;
  • foto’s.

Houd wel rekening met de volgende zaken:

  • Zorg er voor dat de letters niet te klein zijn. Ik zie wel eens teksten op stickers die niet te lezen zijn, zelfs als je vlak achter de auto rijdt. Je kunt beter wat tekst weg laten dan te veel tekst op je sticker zetten.
  • Zorg er ook voor dat je sticker er professioneel uitziet en dat je deze op de juiste manier opplakt. Ik zie wel eens stickers die niet goed opgeplakt zijn. Zoiets kan je juist klanten kosten in plaats van opleveren.

Als je van plan bent om autostickers te gaan maken, kijk dan ook eens naar hoe andere bedrijven of zelfstandigen het doen. Zo kun je inspiratie opdoen, maar ook zien hoe het juist niet moet.

Reacties